Zomerbollen in de multifunctionele tuin

Heb je behoefte aan een frisse start? Het voorjaar is het perfecte moment om deze nieuwe start te maken in de tuin, die meer functies heeft dan voorheen.

Multifunctioneel
Het huis en de tuin zijn de afgelopen jaren getransformeerd naar een flexibele uitvalsbasis. Net als binnen wordt buiten ook multifunctioneel ingezet. De tuin wordt bij het huis betrokken om meer leefruimte te creëren, zodat er ook gesport, gewerkt en ontspannen kan worden.

Biodiversiteit
De focus ligt op de inrichting van de buitenruimte. De rode draad is een heldere indeling met veel wit. Dit staat voor een nieuwe frisse blik op de toekomst. Er is veel aandacht voor biodiversiteit. Om de biodiversiteit te verhogen is een flinke hoeveelheid groen nodig, dat bestaat uit een brede mix van soorten.

Bloemen
Zomerbollen mogen niet ontbreken in de multifunctionele tuin. Gebruik veel dahlia’s, lelies, calla’s, gladiolen en begonia’s met witte bloemen. Vul dit aan met heldere accentkleuren zoals geel en rood. Gebruik deze wel gedoseerd, want ze zijn vooral bedoeld om de frisse uitstraling van het wit te versterken.

Wil je meer weten over zomerbollen? Kijk dan op www.bloembol.org.