Webinar over internationale norm voor professionele boerenorganisaties

Klimaatverandering en bevolkingsgroei maken het nog urgenter om voedselproductie te vergroten. International Workshop Agreement (IWA) 29 biedt richtlijnen voor professionele boerenorganisaties. Samen met de ISO commissie voor ontwikkelingslanden organiseert NEN een webinar waarin een toelichting wordt gegeven op IWA 29 en hoe de norm op dit moment wordt gebruikt.

In 2019 is IWA 29 ontwikkeld door ruim 220 experts uit met name Afrika, Azië en Latijns-Amerika, maar ook Europa en de VS. Het idee voor deze norm kwam van Agribusiness Markets Ecosystem Alliance (AMEA). AMEA is een wereldwijde alliantie van diverse organisaties die boerenorganisaties willen professionaliseren.

Webinar
Op 24 juni van 16:00 tot 17:30 uur organiseren ISO/DEVO en NEN een webinar om normalisatie-instituten en gebruikers van de norm vanuit de hele wereld te informeren over hoe het document op dit moment gebruikt wordt. Aanmelden is mogelijk bij ISO. Het evenement is te volgen in het Engels, Frans en Spaans. 

Sustainable Development Goals
IWA 29 draagt bij aan de wereldwijd afgesproken Duurzaamheidsdoelen: de Sustainable Development Goals. Professionele boerenorganisaties leveren een bijdrage aan het uitbannen van honger maar ook waardig werk en economische groei.

Meer informatie
Voor informatie over deze norm(en) of over het normalisatieproces: Thamar Zijlstra, consultant normontwikkeling, telefoon 015 2 690 154 of e-mail mm@nen.nl.