Vmbo-wedstrijden Tuinontwerp en Tuinaanleg van start

Bij verschillende vmbo-scholen worden deze en volgende maand kwalificatiewedstrijden Tuinontwerp- en aanleg gehouden. Teams van Lentiz en Melanchton Business School gingen vorige week de strijd met elkaar aan in Maasland. 

De belangstelling onder vmbo-scholen voor deze wedstrijden is groot. De komende weken komen ook teams in actie van Yuverta, Zone.college, Terra, Twents Carmel College, Clusius College, Aeres VMBO, Kempenhorst College, Pius X College, Curio en De Meerwaarde. Helaas zijn vanwege de coronamaatregelen geen bezoekers toegestaan op de locaties.

Kennismaken met het groene vak
VHG organiseert deze wedstrijden in overleg met WorldSkills Netherlands, samen met de AOC’s en de Groene Hotspots. Doel is vmbo-leerlingen beter kennis te laten maken met het groene vak. 

Finale
Na de kwalificatiewedstrijden op de vmbo-scholen volgen regionale finales met teams van twee personen. De beste teams nemen deel aan de landelijke finale die VHG samen met WorldSkills Netherlands organiseert tijdens Skills The Finals op donderdag 31 maart 2022 in de Jaarbeurs in Utrecht.