viv europe

VIV Europe 2022: dé vakbeurs voor de veehouderij is terug in Utrecht

Na vier jaar meerdere beurzen in het buitenland te hebben georganiseerd, is VIV weer terug op de plaats waar het eind jaren ‘80 ooit begon: Nederland. Het topevenement voor de veehouderij is meteen ook de eerste internationale vakbeurs in Europa in 2022 waar melkveehouders na twee jaar van reisbeperkingen weer fysiek bij elkaar kan komen.

 

Hele keten aanwezig, nationaal en internationaal

VIV Europe ontvangt naar verwachting zo’n 25.000 bezoekers uit 140 landen en 600 internationale exposanten. Professionals die actief zijn in de productie van varkensvlees, pluimveevlees, eieren, vis en zuivel hebben tal van redenen om elkaar te ontmoeten bij de Jaarbeurs in Utrecht, op de wereldvakbeurs van ‘Voer tot Voedsel’.

 

De hele toeleveringsketen verzamelt zich in de Jaarbeurs, wat het de ideale plek maakt om in één bezoek vele vertrouwde en nieuwe leveranciers te ontmoeten en de laatste nieuwigheden te zien en bespreken. Onder de 600 exposanten uit ruim 50 landen is ook de Nederlandse sector met meer dan 120 bedrijven goed vertegenwoordigd. Samen laten zij oplossingen voor de gehele keten zien, van voer en diergezondheid, fokken en broeden, tot stalinrichting en verwerking.

 

VIV Europe & VICTAM International onder één dak

Wie VIV Europe bezoekt, loopt met dezelfde toegangsbadge ook binnen bij de beurshallen van VICTAM International. De combinatie van deze twee vakbeurzen onder één dak biedt een bezoekers een compleet overzicht aan diervoedingstechnologie en diervoederverwerking.

 

Voor een nog completere kijk op diervoeding, vindt op 30 mei, de dag voorafgaand aan VIV Europe, het 2022 European Live Feed Congress plaats. Deze conferentie onderzoekt hoe de Europese diervoederindustrie en haar leveranciers van diervoederadditieven de wereldwijde concurrentiepositie van Europa kunnen versterken met de hoogwaardige, duurzame productie van dierlijke eiwitten. Aan bod komen ook op wetenschap gebaseerde maatregelen en nieuwe technologieën die in de hele voedselvoorzieningsketen worden gebruikt, de ecologische voetafdruk van de veehouderij verkleinen terwijl er tegelijkertijd waarde geleverd blijft worden aan de consument.

 

Speciale aandacht voor de melkveesector

VIV is wereldwijd partner van onder meer Global Dairy Farmers. Samen met GDF organiseert VIV in aanloop naar VIV Europe op 21 april nog een webinar in de Feed Series webinars, met als titel ‘Waarom voer belangrijk is voor planeetbestendige melk: efficiënt beheer van middelen’. Drie belanghebbenden in de zuivelsector en professionele experts zijn uitgenodigd om hun technische knowhow te delen. De kennis die ze meebrengen is zowel visionair als praktisch. Een echt inspirerende en vooruitstrevende melkveehouder is uitgenodigd om een keynote te houden. Er zijn veel nieuwe ontwikkelingen in de zuivelsector, met zowel uitdagingen als kansen. Onderwerpen die aan de orde komen zijn dataficatie, robotmelken, carbon footprint, efficiëntie en de impact van de publieke opinie op melken en kalveropfok. Hoe verhouden deze zich in relatie tot voer voor planeet-proof melk (of een melk-proof planeet…?) Neem deel aan deze webinar en neem deel aan deze discussie.

 

De nr. 1 voor de pluimveesector

VIV is sinds de start in de jaren ’80 dé vakbeurs van de pluimvee- en eierindustrie. Wereldwijde en regionale pluimveeverenigingen zijn sterk verbonden met het evenement, wat zich weer uit in een interessant aanbod op de beursvloer en in het congresprogramma. VIV is wereldwijd partner van onder meer IEC, IPC, DPC, WPSA, WVPA, Hub Orange.

 

 

Gratis bezoeken

Ook op VIV Europe zelf is volop aandacht voor aanbieders en congressessies voor de melkveehouderij. Kortom, VIV Europe is niet te missen voor diervoeders, boeren en andere specialisten in melkveesector om zaken te doen en kennis te delen. Aanmelden voor gratis toegang kan in slechts een paar minuten via www.viveurope.nl.

 

Na aanmelding krijgen bezoekers gratis toegang tot de VIV Connect App. Dit is een handig digitaal platform met een geavanceerde matching tool waarmee men voor en tijdens de beurs in contact kan komen met de exposanten. Zo ontstaan er al waardevolle netwerkmomenten voor het evenement en kun je meer over elkaar te weten komen tijdens de beurs. Meer informatie is te vinden op www.viveurope.nl

viv europe t-treck
viv europe hatchtech