Vitelia Agrocultuur bereikt de top

Donderdag 15 juli 2021 werd het hoogste punt bereikt van het nieuwe energieneutrale bedrijfspand van Vitelia Agrocultuur en werd daarom de vlag in top gezet.

De nieuwe vestiging van het handelsbedrijf voor de boom- en sierteeltsector wordt gebouwd op het ITC bedrijventerrein in Hazerswoude-Dorp. Hiermee krijgt Vitelia Agrocultuur vanwege de optimale bereikbaarheid en omliggende aanverwante bedrijven een échte A-locatie.

Feestelijk moment
Op de foto overhandigt Nico van der Smit, bedrijfsleider bij Vitelia Agrocultuur in Hazerswoude-Dorp, een feestelijke taart aan Toska Stam van Vergeer Bouw, kort nadat de vlag samen met de aannemer in top is gezet. Nico van der Smit vertelt: “Ik ben trots dat we dit ‘hoogtepunt’ nog vóór de bouwvak mogen delen. We kijken er nu al naar uit om onze klanten en leveranciers hier over enkele maanden te mogen ontvangen.”

Oplevering in januari 2022
“Tot op heden verloopt alles conform planning”, vervolgt van der Smit. “Met het huidige bouwtempo kunnen we het pand begin 2022 officieel in gebruik gaan nemen.
Het nieuwe pand van Vitelia Agrocultuur wordt een vooraanstaand distributiecentrum voor allerhande kwekerijbenodigdheden zoals potten en trays, gewasbescherming, meststoffen, verpakkingsmaterialen, labels en meer. Met de nieuwe vestiging verwacht Vitelia haar klanten nóg beter van dienst te kunnen zijn.

Duurzaamheid belangrijk
Vitelia Agrocultuur is onderdeel van Coöperatie Vitelia. De realisatie van een energieneutraal pand past naadloos in de duurzaamheidsvisie en doelstellingen van heel Vitelia. Sinds dit jaar krijgt de algehele verduurzaming nog meer vorm met het behalen van het ISO50001 certificaat.

“Duurzaamheid gaat verder dan kennispartner zijn in duurzame teeltoplossingen, het raakt ook onze productkeuzes en huisvesting,” besluit Nico van der Smit.