Vier KVBC-Awards voor Alex Schoemaker Living Creations

Een feestelijk moment voor Alex Schoemaker Living Creations uit Boskoop. Maar liefst vier nieuwe Hydrangea paniculata rassen uit de Living Creations Collectie ontvingen een KVBC Award. Een bijzondere erkenning, want de rassen zijn hiervoor meerdere jaren gevolgd en gekeurd.

Koninklijke Vereniging voor Boskoopse Culturen

De Koninklijke Vereniging voor Boskoopse Culturen (KVBC) heeft als doel om groene kennis te delen met de gehele keten: kweker, retailer én consument. Jaarlijks worden tientallen tuinplantnoviteiten via de KVBC-Awards geïntroduceerd. Het unieke aan deze awards is dat de rassen meerdere jaren gevolgd en gekeurd worden. Het winnen van deze award betekent dat het product tot de top behoord, en klaar is om de consumentenmarkt te betreden.

Veldkeuring

Tijdens de veldkeuringen worden de planten gekeurd in natuurlijke omstandigheden, waarbij er gekeken wordt naar de sier- en gebruikswaarde van het product. De Living Creations noviteiten zijn meerdere keren per jaar gekeurd door tientallen onafhankelijke keurmeesters, in het Test Centre van Alex Schoemaker. De planten zijn meerdere jaren in verschillende weersomstandigheden gevolgd, waarbij de keuringsresultaten keer op keer positief waren. Deze positieve resultaten hebben geleid tot maar liefst vier nieuwe KVBC-Award voor de Living Creations rassen. Voor kweker Alex Schoemaker en zijn team een stimulans en waardevolle bevestiging dat de planten perfect geschikt zijn voor de kweker tot aan de consument. Volgend jaar zomer zijn de winnende rassen in volle bloei te bewonderen in het Test Centre van Alex Schoemaker in Boskoop.

Winnende rassen zijn: Living Little Blossom (zilver), Living Sugar Rush (zilver), Living Pink & Rose (zilver) en Living Pinky Promise (goud).

Over Alex Schoemaker Living Creations 

Living Creations is het merk in Hydrangea paniculata en ontwikkeld door Alex Schoemaker. In dit Boskoopse familiebedrijf staat inmiddels de zesde generatie aan het roer. Na tientallen jaren kwekerservaring heeft het bedrijf zich gespecialiseerd in het veredelen, vermeerderen en kweken van Hydrangea paniculata, ook wel pluimhortensia’s genoemd. Na een streng en langdurig selectieproces, krijgen alleen de beste rassen een plekje in de Living Creations Collection. Zowel vermeerderaars als kwekers zijn aangesloten bij het Living Creations Collectief, zodat elke consument ter wereld in de toekomst van Living Creations kan genieten.