VGB-Event: Hoe binden en enthousiasmeren we de volgende generaties voor onze sector?

Hoe binden en enthousiasmeren we de volgende generaties voor onze sector? Om ook in de toekomst te floreren, hebben we de volgende generaties werknemers hard nodig. Maar binden en enthousiasmeren… hoe doen we dat?

De sierteeltsector heeft te kampen met werknemersschaarste, teruglopende belangstelling voor groene opleidingen, aanstaande uitstroom van oudere werknemers en een imagoprobleem wat je zou kunnen omschrijven als ‘onbekend maakt onbemind‘.

Dat is aanleiding voor de VGB om het Event te organiseren ‘Hoe binden en enthousiasmeren we de volgende generaties voor onze sector’; op 16 januari 2024, op de Tech Campus in Roelofarendsveen.

Deelname is gratis en met name interessant voor Groothandelaren.
Om ook in de toekomst te floreren, hebben we de volgende generaties werknemers hard nodig. Maar binden en enthousiasmeren… hoe doen we dat?

Bezoek het Event
Deelnemers krijgen een rijk programma voorgeschoteld. Na een algemene inleiding over de verschillende komende generaties, vertellen vier inspirerende sprekers vanuit de eigen rol in de sector over hun aanpak.

Greenport Aalsmeer licht verschillende initiatieven toe waarin verbinding met leerlingen van basis- en voortgezet onderwijs wordt gemaakt.
Nova Collega MBO vertelt hoe zij het opleidingsaanbod vergroenen, zodat grote groepen leerlingen kiezen voor toekomstige banen in onze sector.
Hogeschool Inholland geeft inzicht in hun Associate Degree traject (verkorte praktisch ingestoken Hbo-niveau opleiding) met toespitsing op logistiek, handel en tuinbouw.
– Een jonge werknemer deelt zijn ervaring van de werkvloer.

Interactie
Deelnemers in de zaal worden actief betrokken door op stellingen te reageren en uitgedaagd om vragen te stellen aan de sprekers.

Call to action
Een concrete call to action markeert het slot van het Event en is het begin van ieders taak om de volgende generaties voor onze sector warm te maken.

En er wordt natuurlijk afgesloten met een borrel.

Kom luisteren, doe mee en aarzel niet ideeën aan te dragen voor een vitale groene sector waarin de volgende generaties vol overtuiging hun bestemming vinden.

Meld je nu aan via deze link!

Wees er bij! Er is plaats voor 100 deelnemers.

Event: Hoe enthousiasmeren en behouden we generaties voor onze sector?
Datum: 16 januari 2024, 13.00-16.00 uur.
Locatie: Tech Campus Roelofarendsveen

Deelname is gratis.