Veilingmeester Fabienne Rood doopt eigen chrysant

Fabienne Rood, veilingmeester bij Royal FloraHolland, heeft op 8 juni 2023 haar eigen chrysant gedoopt: Fabienne. Deze feestelijke gebeurtenis vond plaats tijdens de bloeiproef snijchrysant bij Royal Van Zanten in Valkenburg (ZH). De veilingmeester werd niet zomaar gevraagd om deze intens roze chrysant te dopen… 

Zelf gespot 

Veilingmeester Fabienne Rood heeft een bijzondere band met de nieuwe troschrysant: zij spotte deze intens roze variant tijdens haar bezoek aan een eerdere bloeiproef bij Royal Van Zanten. En ze was er meteen dol op. Dat zal alleen maar meer worden nu de nieuwe troschrysant haar voornaam draagt! 

Intens roze eyecatcher 

Fabienne (VBN-nummer 128186) is een breed vertakte troschrysant met intens roze bloemen. Deze zijn groot én gevuld, waardoor zij een echte eyecatcher is: prachtig in boeketten, maar ook solo en in arrangementen. Unique selling point: de bloemen blijven fris en sprankelend van kleur. Fabienne is ook nog eens een bijzonder sterke chrysant, zodat de consument er lang van kan genieten. 

River Flowers en Zentoo 

De doop van troschrysant Fabienne vond plaats in aanwezigheid van de trotse kwekers die het nieuwe ras telen: River Flowers (nu al 25.000 per week) en Zentoo (binnenkort circa 15.000 per week). Daarnaast was er een groot aantal handelaren bij de doop aanwezig, die zeer geïnteresseerd waren in Fabienne.  

Fabienne, een intens roze troschrysant die duurzaam geteeld kan worden dankzij goede resistenties. In de nabije toekomst worden zeker kleurmutanten verwacht.  

Over Royal Van Zanten

Van Zanten Breeding is internationaal koploper in de veredeling en vermeerdering van snijbloemen (Alstroemeria, Statice, Limonium, Chrysanthemum en Bouvardia) en van potplanten (Aster, Alstroemeria, Celosia, Chrysanthemum en Multiflora). Het is ons doel om de passie door te geven waar onze organisatie sinds de oprichting in 1862 voor staat. Onze gedeelde passie is een van de vijf waarden die onze cultuur bepalen: Passie, Kwaliteit, Elke dag beter, Ambitie en Royal. Het predicaat Koninklijk werd ons bedrijf in 1901 toegekend. Vandaag de dag staat dit voor klantgerichtheid en respect voor de mensen om ons heen. Royal Van Zanten heeft ruim 1.200 medewerkers die werken vanuit onze thuisbasis in Nederland en op onze internationale veredelings- en productielocaties in Oeganda, Zuid-Afrika en Colombia.