Nederlandse ElkeMelk genomineerd voor The World Dairy Innovation Awards

ElkeMelk, een innovatief zuivelbedrijf opgericht door melkveehouder Matthijs Baan, is genomineerd voor The World Dairy Innovation Awards. Hiermee sleept het Molenaarsgraafse bedrijf de enige Nederlandse nominatie in de wacht. Deze toonaangevende internationale prijs beloont organisaties die uitblinken in verschillende aspecten van de zuivelindustrie. De melk van ElkeMelk wordt binnen 10 minuten na het melken per koe verpakt en is direct klaar voor consumptie. Dankzij de QR-code op het etiket is te zien van welke koe de melk afkomstig is. Het bedrijf is met dit onderscheidende concept in maar liefst vier categorieën genomineerd.

The World Dairy Innovation Awards worden jaarlijks georganiseerd en zijn ontworpen om innovaties in de hele zuivelsector aan te moedigen en te vieren. Het evenement trekt de beste en meest vooruitstrevende zuivelbedrijven uit de hele wereld aan. De nominaties van ElkeMelk zijn dan ook een belangrijke erkenning. Het bedrijf is genomineerd in de categorieën ‘ambachtelijke producten’, ‘productie/technologie-innovatie’, ‘nieuw/opstartend bedrijf’ en ‘marketingcampagne’.

Pure melk van één koe

Matthijs Baan ontwierp samen met TOP bv uit Wageningen een nieuw systeem dat de volledige verwerking van melk, van uier tot fles, in minder dan tien minuten mogelijk maakt. Elke melkbeurt wordt afzonderlijk gecontroleerd op kwaliteit en de melk is minimaal bewerkt door pasteurisatie. Het product is puur natuur en gezonde voedingswaarden blijven behouden. Iedere fles heeft een te scannen QR-code, zo ontdek je of de melk van bijvoorbeeld Tietje 203 of Bertha 476 komt. De nominatie in de categorie ‘productie/technologie-innovatie’ onderstreept het innovatieve karakter van het merk en de unieke propositie die het naar de markt brengt.

“We zijn enorm vereerd met deze nominatie,” deelt boer Matthijs Baan. “En dan óók nog eens in vier categorieën! Het onderscheidende van ElkeMelk wordt nu wereldwijd erkend. Dit is een geweldige beloning voor het harde werk en de toewijding van ons team. We zijn vastbesloten om grenzen te verleggen in de zuivelindustrie en consumenten te verrassen met pure, ambachtelijke melk en innovatieve oplossingen.”

Over The World Dairy Innovation Awards

The World Dairy Innovation Awards, in samenwerking met Zenith Global, het wereldwijd toonaangevend consultancybureau in Food & Drinks, stimuleert én waardeert de innovatie binnen de internationale zuivelindustrie. De awards worden voor het 16e jaar uitgereikt en de winnaars worden geselecteerd door een deskundig panel van professionals uit de zuivelindustrie. De bekendmaking vindt plaats tijdens het 16e Global Dairy Congress op 21 juni 2023 in Londen.

Over ElkeMelk

ElkeMelk, opgericht in 2017 door Matthijs Baan in Molenaarsgraaf, biedt een nieuw zuivelconcept aan. Het bedrijf benadrukt dat elke koe andere melk produceert en streeft ernaar om zo dicht mogelijk bij de natuur te staan. Ze leveren melk met een ongekend verse en pure smaak rechtstreeks van de bron, verwerkt binnen 10 minuten na het melken. Elke stap in het melkproces wordt zorgvuldig gecontroleerd om een uitstekende productkwaliteit te waarborgen. ElkeMelk is in diverse supermarkten zoals Albert Heijn verkrijgbaar en breidt de distributie verder uit. Het label op de fles geeft informatie over de herkomst van de melk en consumenten kunnen de bijbehorende koe op de website of via de app vinden.