Van Haaster

Keuze voor kwaliteit en betrouwbaarheid

Van Haaster uit Vijfhuizen is een bloembollenbedrijf van ongeveer 80 hectare, meest op het zand in Haarlemmermeer, maar ook elders in Nederland. Het familiebedrijf telt 6 vaste medewerkers en is gespecialiseerd in het afbroeien van snijhyacinten. Daarnaast teelt Van Haaster tulpen, narcissen en hyacinten.

Gebruiksgemak van de trucks steeds belangrijker

Met de groei van het bedrijf zijn ook de eisen veranderd voor de heftrucks, die worden gebruikt om de kuubkisten te verplaatsen en te stapelen. De trucks worden langer ingezet, waardoor ergonomie en bedieningsgemak voor Van Haaster steeds belangrijker zijn geworden. Omdat de trucks ook binnen worden ingezet, weegt de geluidsproductie en de uitstoot van de heftruck zwaar mee in de beslissing.

Elektrische heftruck zorgt voor meer stabiliteit

Jungheinrich levert al geruime tijd elektrische heftrucks aan Van Haaster. De trucks zijn allemaal uitgevoerd met een vierde hydrauliekventielfunctie; zodat bijvoorbeeld kisten eenvoudig kunnen worden gekanteld. Ook gebruiken ze een zelf ontwikkelde extra vorkenpaar om twee rijen van twee broeibakken tegelijk, boven elkaar te vervoeren. Een extra lange mast maakt het mogelijk om de kisten tot zeshoog te stapelen, zonder dat daarbij de stabiliteit in gevaar komt. Voor extra veiligheid is de truck voorzien van een Bluespot veiligheidslamp.

Hogere inzetbaarheid met lithium-ion

Niet alleen als het gaat om rijeigenschappen en bediening zijn de elektrische trucks van Jungheinrich een grote verbetering. De trucks met li-ion accu zijn stiller en schoner dan de vervuilende verbranders die voorheen werden ingezet. Ook de stabiliteit en de inzetbaarheid van de trucks zijn sterk verbeterd. Van Haaster kijkt niet langer naar wie in de buurt een heftruck kan leveren, maar naar wat er nodig is om processen zo goed en efficiƫnt mogelijk te laten verlopen. Daarbij wordt bewust gekozen voor de kwaliteit en betrouwbaarheid van Jungheinrich.