Telers kunnen makkelijker prijzen noteren Beurs Goes

Beurs Goes is een prijsinstrument voor telers en handelaren dat al vele jaren bestaat. Tot op de dag van vandaag maken zij handig gebruik van dit instrument om te weten wat de te realiseren marktprijzen zijn; van week tot week. De tijd is rijp voor modernisering. Telers kunnen hun prijzen vanaf vandaag real time noteren via de ledenapp van ZLTO. Telers noteren op basis van gerealiseerde transacties. Dit moet zorgen voor meer noteringen en een nog sterker prijsinstrument voor telers en handelaren.

Vijf stappen

In vijf simpele stappen noteren telers hun prijzen:

1) Open Beurs Goes op de LTO Dichtbij app (te downloaden in Apple Store / Google Play)
2) Klik op de blauwe button Transactie doorgeven
3) Vul alle velden in, zoals transactiedatum, product, prijs, tonnage en leveringstermijn
4) Vink het vakje aan dat de transactie naar waarheid is ingevuld
5) De gespreksleider van Beurs Goes ontvangt automatisch de ingevulde transactie

Om telers op weg te helpen, is er een korte instructievideo in beeld gemaakt: Video instructie Beurs Goes – LTO Dichtbij app – YouTube

Actuele prijsnotering

En dan? De gespreksleider neemt de door ingevulde transacties samen en de opgehaalde transacties van de informanten mee om tot een actuele prijsnotering van week tot week te komen. De actuele prijsnoteringen verschijnt wekelijks op maandag in de ledenapp en op de online marktpagina’s van de vakbladen.

Beurs Goes

De meerwaarde van Beurs Goes blijft ongewijzigd. Beurs Goes is een zelfstandige organisatie die prijzen noteert voor aardappelen, uien en een aantal andere landbouwgewassen. Elke week op een vast moment voeren telers en handelaren overleg om de gerealiseerde prijzen te noteren. Deze regionale beurs in Zuidwest-Nederland vormt samen met regionale beurzen in Emmeloord en Middenmeer de landelijke notering (onder meer binnen PotatoNL). Dit vormt ook een basis voor de (inter)nationale handel op termijnmarkten.