Lbv(-plus) goedgekeurd door de Europese Commissie

De Europese Commissie heeft de Landelijke beëindigingsregeling veehouderijlocaties (Lbv) en de Lbv-plus goedgekeurd. Dat schrijft minister Van der Wal op 2 mei 2023 in haar Kamerbrief. De Lbv-plus is onderdeel van de aanpak piekbelasting.

Voor wie?

De Lbv(-plus) is voor melkvee-, varkens-, of pluimveehouders (kippen en kalkoenen). De Lbv-plus is er ook voor vleeskalverhouderijen. Denkt u erover te stoppen met uw bedrijfslocatie(s)? Dan kunt u mogelijk van deze subsidies gebruikmaken.

Aanvragen vanaf 1 juli 2023

Wij verwachten dat u vanaf 1 juli 2023 subsidie kunt aanvragen. Nu de Lbv en Lbv-plus zijn goedgekeurd door de Europese Commissie, worden deze regelingen vastgesteld en gepubliceerd door de minister. We geven zo snel mogelijk meer informatie zodat u uw aanvraag kunt voorbereiden.

Rekentool en drempelwaarde

Wilt u van deze subsidie gebruikmaken? Dan moet de stikstofvracht van uw bedrijfslocatie boven een bepaalde waarde uitkomen. Dit is de drempelwaarde. Tegelijk met de publicatie van de regelingen komt er een rekentool beschikbaar op AERIUS.nl. Hiermee berekent u de stikstofvracht van uw veehouderijlocatie.

Meer informatie

Wilt u meer weten over deze regelingen? Kijk dan op Beëindigingsregelingen veehouderij. U vindt meer informatie over de aanpak piekbelasting op de website Aanpak Stikstof. De Kamerbrief Notificatie landelijke beëindigingsregelingen veehouderijlocaties piekbelasting leest u op Rijksoverheid.nl.