Stichting Hulpmaterialen adviseert nieuwe fustprijzen

De Stichting Hulpmaterialen adviseert sectorgenoten om met ingang van 31 augustus 2021 nieuwe statiegeldprijzen te hanteren voor het fust.

De Stichting Hulpmaterialen adviseert sectorgenoten om met ingang van 31 augustus 2021 nieuwe statiegeldprijzen te hanteren voor het fust. Hoewel het hanteren van deze statiegeldprijzen voor onderlinge verrekening de efficiency ten goede komt, wordt benadrukt dat deze een niet bindend karakter hebben. De prijzen van de hoge- en lage logokist zijn gebaseerd op een halve vracht.

Omdat steeds meer landen vanuit fytosanitair oogpunt ISPM15 behandeling eisen voor het gebruik van houten verpakking, is dit toegevoegd aan het overzicht.

>> Overzicht statiegeldprijzen per 31 augustus 2021

Koop uw logokisten bij uw fabrikant of uw fouragehandel: Er moet volgens H.B.N. voorwaarden geleverd worden in logokisten. Niet logokisten kunnen worden geweigerd. De Commissie wijst er verder op dat volgens de H.B.N. voorwaarden gebruik gemaakt moet worden van potten zonder scherpe randen, dit ter voorkoming van gewasbeschadiging. De Commissie raadt voorts aan om gebruik te maken van officiƫle CC-karren.Voor meer informatie hierover verwijzen wij naar www.container-centralen.com