Snel kant en klaar beton nodig? Betonstations heeft het!

Iedereen maakt het wel eens mee. Je bent bezig om een keukenvloertje aan te leggen en opeens kom je erachter dat je beton of vloerenspecie tekort komt. Of tijdens een renovatieklus blijkt plotseling dat je toch meer mortel nodig hebt. En dat terwijl het zaterdag is… Betonstations biedt de oplossing. Het concept is even simpel als doeltreffend. Bij elke vestiging kun je eenvoudig en snel kant klare gemengde beton of andere cementgebonden producten afhalen.

Betonstations is een franchiseorganisatie naar een Duits idee, vertelt directeur Herwie Cornelissen, die het afhalen van kleine hoeveelheden kant en klaar gemengd product ook voor Nederland geschikt was. “Omdat het lastig was om in Nederland een vergunning te krijgen voor een mortelcentrale zoals die in Duitsland, kwamen we op het idee van een mobiele betonmixer. Deze produceert ter plekke bij de franchisenemer en kan op een vrachtwagen worden geplaatst.” Wij hebben diverse vestigingen, zowel leverstations alsmede afhaalstations, die vaak ook afleveren.

Zes dagen per week

Het beton kan zes dagen per week worden afgehaald met eigen vervoer, zoals een aanhanger. Cornelissen: “Het gaat bij ons altijd om kleine hoeveelheden, dat is onze grote kracht. Denk daarbij aan 0 tot 2 m3. Hoeveelheden boven de 10 m3 komen niet veel voor en laten we graag over aan de betoncentrales.”  Geleverd worden onder meer stamp- en constructiebeton, waterdoorlatend (drainage) beton en verder onder meer zand- en cementmengsels zoals stabilisatiezand en vloerenspecie. Betonstations werkt met een zeer hoogwaardige, nauwkeurige menginstallatie die zorgt voor een constante kwaliteit. De producten worden zowel bij nieuwbouw als voor renovatie gebruikt. Afnemers zijn onder meer hoveniers, stratenmakers of kleine aannemers en klusbedrijven.

Agrarische sector

Ook wordt geleverd aan de agrarische sector. Die is momenteel sterk groeiende. Cornelissen: “Boerenbedrijven zijn vaak zaterdag aan het werk, bijvoorbeeld met het aanbrengen van buitenverharding op het erf.  Dan is het superhandig als je even snel beton kunt ophalen als blijkt dat je extra materiaal nodig hebt. Overigens zie je in de praktijk dat de agrarische sector ook regelmatig onze producten laat bezorgen. Want ook dat is een mogelijkheid.”

Paraplu

Betonstations biedt haar franchisenemers diverse voordelen en is een ‘paraplu’ als het gaat om verschillende soorten dienstverlening. Zo is er de landelijke centrale website waar klanten snel een Betonstation in de buurt kunnen vinden. Verder kan worden gedacht aan Kiwa certificering, Betonstations kwaliteitskeurmerk en bewaking, advisering rondom toepassing van de juiste mengsels. 

Certificering

Op dit moment zijn er inmiddels 16 Betonstations in het bezit van Kiwa certificering voor buitengebruik. Cornelissen: “Deze certificering speelt in op de eisen die in het Besluit Bodemkwaliteit worden gesteld.

Een kwaliteitsborger is momenteel bezig om te bekijken hoe we de kwaliteit binnen onze franchise organisatie het beste kunnen bereiken en behouden.”  Betonstations heeft een eigen kwaliteitskeurmerk.

Groene producten

Cornelissen: “Wij werken met groene producten, zoals C02 arm cement. Komende jaren gaan we het aantal duurzame materialen verder uitbreiden en werken aan recycle cement en grondstoffen.”

Netwerk

Inmiddels is er een landelijk netwerk van franchisenemers opgezet. Cornelissen: “We zijn vooral in het Oosten sterk vertegenwoordigd maar zoeken naar uitbreiding voor een nog betere dekking van vestigingen verspreid over het hele land. Regelmatig krijgen onze vestigingen een belletje van iemand die vraagt of hij even vierhonderd liter vloerspecie of driekwart m3 beton kan komen halen. Alles is maatwerk. De klant krijgt precies de gewenste hoeveelheid mee en betaalt nooit meer dan wat hij meeneemt. Bovendien: als je zelf beton gaat maken, moet je alle afzonderlijke bestanddelen bij elkaar zoeken en altijd de juiste mengverhouding zien uit te zoeken. Bij ons haal je alles gemengd en klaar voor gebruik. Dat bespaart de klant tijd en scheelt veel gedoe.”

Meer weten? Kijk op www.betonstations.nl