Samenwerking praktijkschool Groene Hart

De ‘groene’ leerlingen van Praktijkschool Groene Hart hebben een geslaagde introductie achter de rug bij de bedrijven De Jong Plant en Koos Buitenhuis Boomkwekerij. Het begin van een mooie samenwerking.

De school kent twee ‘groen’ klassen met jongens en meiden die voor de groene richting hebben gekozen. Greenport en de Praktijkschool hebben de handen in één geslagen om deze jongeren meerdere momenten in het jaar ervaring op te laten doen met ‘groen in de praktijk’. Gewoon omdat de praktijk werkt!

De leerlingen werden hartelijk ontvangen bij de bedrijven De Jong Plant en Koos Buitenhuis. Door middel van een spel werden de leerlingen geprikkeld om na te denken over wat het werken op een kwekerij nu eigenlijk inhoud volgens hen. Dave van der Heiden, Eelco Nell (beide De Jong Plant) en Henry Buitenhuis gaven een enthousiaste rondleiding over de kwekerij en konden de leerlingen met eigen ogen de praktijk zien. En dat was toch heel anders dan vooraf werd gedacht! Een mooie aftrap van een samenwerking die zeker voortgezet wordt.