RMV in Gorinchem introduceert het Multifunctionele Landbouwplein en het POAH!-Plein 

Beursorganisator Easyfairs lanceert een aantal nieuwe initiatieven voor de zestiende editie van Rundvee & Mechanisatie Vakdagen (RMV) in Evenementenhal Gorinchem. Zo komt er op Next Level een nieuw Multifunctionele Landbouwplein en een POAH!-Plein in samenwerking met Nieuwe Oogst. Verder keert de Tunnel van de Toekomst terug, waar de beste innovaties uit de sector gepresenteerd worden.

“Wij zijn volop in voorbereiding en hebben onlangs een aantal nieuwe initiatieven onthuld, zoals het multifunctionele landbouwplein. Dit is de plek waar melkveehouders ontdekken hoe ze nieuwe activiteiten toe kunnen voegen aan hun bedrijf. “Op het plein zijn een aantal specialistische exposanten te vinden waaronder Dairy Training Centre, een opleidingscentrum voor melkverwerkers, Boerenbed, expert op het gebied van boerenvakanties en ijswinkel.nl, waar ze je alles kunnen vertellen over het zelf produceren van ijs” zegt Lucas van’t Hof namens RMV. Bij Accountant en adviesorganisatie Abab kun je terecht voor advies over o.a. de wet- en regelgeving rondom multifunctionele landbouw.

Op het Multifunctionele Landbouwplein is ook Prosu aanwezig, uitgever van onder andere het vakblad Melkveebedrijf en de Loonwerker, om dagelijks podcasts op te nemen met onder andere de exposanten die op het Multifunctionele Landbouwplein staan. Het Multifunctionele Landbouwplein is te vinden op het geheel vernieuwde Next Level.

POAH!-Plein

Na het succes van het POAH!-Plein tijdens RMV Hardenberg, komt het POAH!-Plein dit jaar ook naar RMV Gorinchem. POAH! is een populaire en succesvolle serie van vakblad Nieuwe Oogst waarin de trekker centraal staat. Iedere week op zaterdag wordt een nieuwe aflevering van POAH! geplaatst op www.nieuweoogst.nl/video/poah. Op het POAH!-Plein kunnen bezoekers POAH! merchandise zoals hoodies en sweaters laten bedrukken, POAH! video’s bekijken en genieten van ouderwetse gezelligheid.

Op het POAH!-Plein op Next Level kan ook gestemd worden op de publiekstrekker tijdens RMV Gorinchem. Op de begane grond staan de grotere trekkers gepresenteerd, op de verdieping een aantal kleine. Verder is er op Next Level dagelijks een happy hour. Van’t Hof: “Een goed moment om te netwerken onder het genot van een hapje en een drankje samen met alle exposanten.”

Tunnel van de Toekomst met beste innovaties uit de sector

De Innovatie Award is inmiddels een vast onderdeel van RMV geworden. Dus ook dit jaar zijn de beste innovaties uit de sector weer te bekijken in de Tunnel van de Toekomst, waar bezoekers gelijk hun stem uit kunnen brengen. Ook kan er in aanloop naar de beurs online gestemd worden. Op de laatste beursdag van RMV Gorinchem worden de publieksstemmen geteld en wordt de winnaar van de Innovatie Award bekendgemaakt.

Openingstijden RMV Gorinchem

RMV Gorinchem is te bezoeken op dinsdag 28, woensdag 29 en donderdag 30 november 2023 van 13.00 tot 22.00 uur. Onlangs is de nieuwe website van RMV gelanceerd: www.rmv-nederland.nl. Dit is vanaf nu de centrale plek waar alle items, zoals video’s, interviews en kennisartikelen, over de belangrijkste thema’s uit de sector gedeeld worden en waar alle praktische informatie over de edities van RMV in Gorinchem en Hardenberg te vinden is.

Klik hier voor de website.