Reinald van Ommeren versterkt bestuur Stichting Groenkeur

Per 1 september 2022 is Reinald van Ommeren (59) benoemd tot bestuurslid van Stichting Groenkeur namens de groenvoorzieners. Reinald is directeur van Loohorst Groep. Na de mbo-opleiding Bosbouw en Cultuurtechniek volgde Hovenier/Groenvoorziener en in 1994 rondde Reinald de opleiding hbo Bedrijfskunde met succes af. Kwaliteit en kwaliteitszorg in de groene buitenruimte liggen hem na aan het hart. Vanaf de beginjaren was hij dan ook al betrokken bij Groenkeur. Bij de totstandkoming van de beoordelingsrichtlijn Boomverzorging en als commissielid PR.

 

Sinds 2006 is Reinald DGA en algemeen directeur van de Loohorst Groep. Hieronder vallen LooHorst Landscaping BV en LooHorst Dak- & Gevelgroen BV. LooHorst Landscaping BV -met vestigingen in Ede en Ermelo- telt inmiddels ruim 60 vaste medewerkers. En daarvoor was hij bijna twintig jaar werkzaam als projectleider en directielid bij twee andere bedrijven in de groenvoorziening. Kenmerkend is dat circa 30% van de medewerkers een afstand tot arbeidsmarkt heeft. Reinald is eveneens actief op het gebied van onderwijs, maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid, o.a. als medeoprichter van de circulaire marktplaats Insert.nl. Het bestuur krijgt met Reinald kennis en kunde vanuit diverse invalshoeken aan boord. Dit vergroot de gedragenheid van het keurmerk en past in de visie om duurzaam ondernemen een prominentere plaats te geven binnen Groenkeur en haar certificaten.

 

Stichting Groenkeur

Groenkeur is het enige onafhankelijke keurmerk voor de groene sector in de groene buiten- en binnenruimte. Stichting Groenkeur stelt zich tot doel de kwaliteit van het vakmanschap en het duurzaam ondernemen van de groenprofessionals te bevorderen. Een Groenkeur-certificaat verzekert opdrachtgevers ervan dat de kwaliteit periodiek wordt gecontroleerd door een onafhankelijke certificatie-instelling. Bedrijven en personen die in het bezit zijn van een Groenkeur-certificaat tonen hiermee aan dat zij kwaliteit serieus nemen en dat zij voldoen aan de eisen die opdrachtgevers stellen aan geleverde diensten en producten.