Rasbestuurder Ben Haarman ontvangt de LTO Noord ‘Gouden Klomp’

Ben Haarman heeft op maandag 16 januari 2023 de LTO Noord ‘Gouden Klomp’ ontvangen. Tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst van regio Oost ontving hij deze onderscheiding van voorzitter Harold Zoet, als dank voor een jarenlange inzet binnen de vereniging.

 

Ben heeft een lange staat van dienst als bestuurder bij LTO Noord. Zo was hij lid van de Ledenraad, vier jaar voorzitter van LTO afdeling Salland,  bestuurslid van het Innovatiefonds en sinds 2016 regiobestuurder voor regio Oost, waarvan voorzitter en lid van het Algemeen Bestuur van 2016-2021. Daarnaast is hij naast andere bestuurlijke functies ook in zijn woonplaats Raalte onder meer raadslid en wethouder geweest.

 

Uitgesproken en loyaal bestuurder

In zijn rol heeft Ben Haarman zich onder meer ingezet voor het stikstofdossier. In zijn speech karakteriseerde Harold Zoet hem als “een rasbestuurder. Veerkrachtig, altijd op de inhoud, constructief en resultaatgericht. En loyaal, omdat hij een half jaar doorging, toen de organisatie daarom vroeg. Ofwel, een uitgesproken bestuurder, die zich altijd heeft ingezet voor de sector. Met ruimte voor gezelligheid. Al met al alle reden om Ben te waarderen met de hoogste LTO-onderscheiding, de ‘Gouden Klomp’.”

 

“Ga niet mee in de  polarisatie”

Ben Haarman (62) is verrast door deze blijk van waardering. “Het was een eer dat ik dit voor jullie heb mogen doen. Het was zo nu en dan best pittig, maar ik heb er ook van genoten.” Een boodschap gaf hij de aanwezigen ook nog mee: “Alle veranderingen die eraan komen hebben onze aandacht zeker nodig. Maar zorg vooral dat we het met elkaar blijven doen; voorkom polarisatie en zoek de verbinding. Alleen samen kunnen we ons sterk blijven maken voor de sector.”