Pure Power stelt zich voor:

Pure Power is leverancier van houtpellets van hoge kwaliteit met ENplus keurmerk.
Eigenaar en voormalig directeur van de VAR Jan Boone geeft aan dat ze een gerenommeerde speler in de markt zijn: “Zeker, in de hele Benelux zijn we de eerste gecertificeerde leverancier van ENplus houtpellets.”

Onbekend maakt onbemind

Voor houtpellets is het toch nodig om bomen te kappen? Jan lacht: “Daar is veel verwarring over. Maar dat is niet zo. Houtpellets is een restproduct van zaagsel en stukken resthout bijvoorbeeld wat overblijft bij de productie van een deur. Van boom tot eindproduct, is er tot maar liefst 40 % restafval. Miranda vult aan: “Houtpellets zijn heel goed in te zetten als brandstof in kleine biokachels. Daarbij zijn ze beduidend schoner dan gewoon stoken met houtblokken. Bij de nieuwste biokachels is de uitstoot van fijnstof niet meer te meten.” Ook voor het MKB zijn er uitstekende, kleinschalige oplossingen met een bioketel op houtpellets.

CV aansluiten op bioketel

Een warmtepomp plaatsen, is een grote investering. Hoe zit dat met de bioketel op houtpellets? Jan: “Mensen kunnen vrij eenvoudig en op een goedkopere manier hun CV aan laten sluiten op een zogenaamde bioketel.
In Hoogeveen zijn 380 appartementen in drie flatgebouwen omgebouwd van gas naar bioketel. En dat heeft in totaal 1.2 miljoen gekost. Het is supermodern en alles draait uitstekend.” Miranda verteld: “Ons kantoorpand wordt ook verwarmt met houtpellets en onze energierekening is gedaald van 1200 tot 400 per maand. Met pellets als brandstof zit je makkelijk op de helft van de kosten ten opzichte van gas.

Kwaliteit en ontzorgen bulkklanten

Waaruit blijkt dat het hout schoon is? “Hout uit zagerijen is het schoonst en krijgt dan een keurmerk. ENplus voor naaldhout en DINplus voor een mix van loof- en dennenhout.
Miranda: “Klanten kunnen zakgoed bestellen via onze webshop en de grote klanten zoals woningcorporaties, zwembaden, vakantieparken en sauna’s leveren we in bulk. Deze ontzorgen we door de voorraad op peil te houden en de bioketel te onderhouden. Daarnaast leveren we verschillende pelletgerelateerde accessoires”

Klik hier voor de website.