Praat mee over het voorstel voor een duurzame varkenssector

De Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) heeft een voorstel gemaakt voor een duurzame varkenssector. Dit staat in het programma Onderzoek en Innovatie voor een duurzame varkenssector 2021-2027. POV stelt voor dat alle ondernemers in de sector meebetalen aan dit programma. Wat vindt u hiervan? U kunt tot en met 26 november 2021 uw reactie geven.

Voorstel van de brancheorganisatie

POV wil alle ondernemers in de sector verplicht mee laten betalen aan het programma Onderzoek en Innovatie. Ook als u geen lid bent van de brancheorganisatie. Daarnaast moeten alle ondernemers zich hiervoor registreren en hun gegevens delen. De organisatie heeft de minister gevraagd om deze maatregel voor de sector algemeen verbindend te verklaren (AVV). AVV betekent onder andere dat een maatregel geldt voor alle ondernemers in een sector. Bent u benieuwd wat er in het programma Onderzoek en Innovatie staat? U vindt de Onderzoeks- en Innovatieagenda varkenssector op internetconsultatie.nl/varkenssector.

Wat vindt u hiervan?
U kunt reageren op voorstellen voor nieuwe wetten en regels. Dit gaat via een internetconsultatie. Bij een internetconsultatie wordt een concept van een wetsvoorstel op internet gepubliceerd. Daarna kan het publiek reageren. Op internetconsultatie.nl/varkenssector staat het voorstel van de brancheorganisatie. Hier stuurt u ook uw reactie op. U geeft uw mening over de verplichte betaling voor de eerste periode van het programma. Reageren kan tot en met 26 november 2021.