Optimaliseer je Energiegebruik met Slimme Energieopslag

De agrarische sector staat voor enkele serieuze uitdagingen op het gebied van energie. Zonnepanelen leveren steeds minder op door lage en steeds vaker negatieve prijzen, terwijl onbalanskosten hoog zijn en steeds verder stijgen. Daarbij brengt de netbeheerder hogere kosten in rekening voor de aansluiting. Uitbreiden kan bijna nergens meer, vanwege een overvol elektriciteitsnet. Dit maakt het moeilijk om een consistente en rendabele energievoorziening te handhaven.

Gelukkig biedt slimme energieopslag een effectieve oplossing voor deze problemen. Door meer zonnestroom zelf te gebruiken kunnen agrarische bedrijven besparen door het verlagen van de energiebelasting en tegelijkertijd voorkomen dat ze stroom afnemen tijdens piekmomenten met hoge prijzen. Bovendien kunnen ze voorkomen dat ze stroom terugleveren op momenten waarop de prijzen laag of zelfs negatief zijn. Door slim in te spelen op balanceringsmarkten, kunnen agrarische bedrijven een aantrekkelijke terugverdientijd van minder dan 5 jaar realiseren.

Met ruime ervaring in de markt zijn wij de experts op het gebied van slimme energieopslag. Wij ontzorgen je vanaf de aanschaf, beheer en onderhoud van het systeem. Ons geavanceerde software platform maximaliseert het rendement van jouw energieopslagsysteem. 

Klaar om slimmer om te gaan met energie? Neem vandaag contact op voor een gratis adviesplan.