Nieuwe subsidieregeling cursussen hoveniers per 1 juli 2021

De subsidieregeling cursussen in de sector hoveniers is vernieuwd zodat dit nog beter aansluit op de vraag vanuit de sector.  Zo is er gezorgd dat meer opleiders onder de subsidieregeling kunnen vallen. Van belang hierbij is, dat de opleider open inschrijving hanteert en geen ZZP’er is.  Uw aanvraag doet u uiterlijk 2 maanden na de laatste cursusdatum.

Handige checklist
Op de website van Colland Arbeidsmarkt is alle informatie opgenomen inclusief een handige checklist die helpt om te bepalen of de door u gekozen opleider en cursus voldoet aan het reglement.

Softwareleveranciers of verhuurbedrijven uitgesloten
De sociale partners in de sector hebben bepaald dat cursussen bij softwarebedrijven en verhuurders van machines/apparatuur niet meer in aanmerking komen voor subsidie. Omdat kosten van aanschaf/huur en cursuskosten met elkaar vermengd kunnen worden is het vanuit governance-oogpunt niet langer mogelijk om dergelijke aanvragen toe te laten voor vergoeding.

De regeling is van kracht voor cursussen met een startdatum vanaf 1 juli 2021.  Voor vragen kunt u natuurlijk ook altijd de klantenservice bellen. Meer informatie vindt u hier.

Colland Arbeidsmarkt
De subsidieregeling voor cursussen hoveniers is mogelijk gemaakt door financiering van het fonds Colland Arbeidsmarkt. Het fonds is een samenwerking tussen cao-partijen in de sector hoveniers. Werkgevers en werknemers kunnen deze subsidie eenvoudig aanvragen op de website van Colland Arbeidsmarkt. Het fonds Colland Arbeidsmarkt draagt bij aan thema’s zoals duurzame inzetbaarheid, personeelsbeleid, imago, scholing, veiligheid en gezondheid in de agrarische en groene sectoren.