Marc van Rosmalen nieuwe directeur VHG

Marc van Rosmalen is per 1 juni 2022 de nieuwe directeur van Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners (VHG). Het VHG-bestuur is verheugd dat Marc (44) het verenigingsbureau komt versterken. Vicevoorzitter John Koomen: “Met de komst van Marc kunnen we vol vertrouwen de toekomst tegemoetzien.”

In het jaarplan 2022 heeft VHG duidelijke ambities geformuleerd. Hierbij wordt ingezet op een sterke VHG met een sterk en professioneel verenigingsbureau. Marc van Rosmalen wordt verantwoordelijk voor de aansturing van het verenigingsbureau en de doorontwikkeling van de vereniging. “Ik heb enorm veel zin om mij in te zetten voor VHG”, aldus Marc. “De leden werken aan een groenere en betere leefomgeving en een duurzamer Nederland, dat spreekt mij enorm aan. Samen met hen én het verenigingsbureau ga ik flink aan de slag om van VHG een nog sterkere en betere vereniging te maken die haar leden optimaal bedient. Dat is immers waar VHG het uiteindelijk voor doet.”.

Loopbaan

Marc van Rosmalen is momenteel Manager Ledenbelang en MT-lid bij de Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs (NVM). Daarvoor was hij in verschillende rollen ruim 11 jaar actief bij Aedes, de branchevereniging van woningcorporaties. Ook was hij een aantal jaar als managementconsultant bij adviesbureau Berenschot werkzaam. Dit na afronding van zijn studie Organisatiewetenschappen in Tilburg. Marc is verder in verschillende rollen actief binnen De Nederlandse Associatie, de vereniging van, voor en door vereniging. Naast zijn reguliere werkzaamheden is hij in zijn woonplaats Zaltbommel ook voorzitter van de gemeentelijke Rekenkamercommissie.

Sterke, brede branchevereniging

Zijn brede ervaring binnen de wereld van verenigingen zal hij als directeur van VHG inzetten om samen met de collega’s verder te bouwen aan een sterke, brede branchevereniging. Een vereniging waar alle ledengroepen zich thuis voelen en kunnen rekenen op een passende dienstverlening.

Interim-managers

Vanaf 1 juni dragen de interim-managers Nico Koppenol en Han de Groot hun werkzaamheden over aan de nieuwe directeur.