Niek Jan van Kesteren nieuwe voorzitter Royal Anthos

Niek Jan van Kesteren wordt de nieuwe voorzitter van brancheorganisatie Royal Anthos. Op donderdag 22 juni stemde de algemene ledenvergadering in Hotel Van der Valk Schiphol hiermee in. Hij volgt de heer Henk Westerhof op, die per 1 juli met pensioen gaat. Met Niek Jan van Kesteren krijgt Royal Anthos een zeer ervaren bestuurder als voorzitter.

Royal Anthos, de Koninklijke Handelsbond voor Boomkwekerij- en Bolproducten, behartigt wereldwijd de belangen van handelsbedrijven in bloembollen en boomkwekerijproducten. Van Kesteren gaat als onafhankelijk voorzitter een aantal dagen per maand voor de brancheorganisatie aan de slag. Hij bedankte de aanwezigen voor het gestelde vertrouwen en gaf aan nauw samen te zullen werken met de ondernemers, op wie momenteel veel afkomt.

Van Kesteren heeft veel politieke ervaring en is goed bekend met de wereld van brancheorganisaties. Hij is voorzitter van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding, lid van de Raad van Commissarissen van de sportbond KNVB, adviseur van PlantNet International en van Parlevliet en Van der Plas, het grootste visserijbedrijf van Europa. Ook is hij erevoorzitter van de voetbalclub FC Rijnvogels uit Katwijk. Van Kesteren was het grootste deel van zijn werkzame leven actief voor VNO-NCW en MKB Nederland. Van 2015 tot 13 juni 2023 was hij voor het CDA lid van de Eerste Kamer.