Naktuinbouw

Naktuinbouw: geen aanvullingen toetsmateriaal

Vanaf 1 juli 2022 stopt Naktuinbouw met het vragen van aanvullingen van toetsmateriaal. Naktuinbouw gaat voortaan toetsen op het aantal bladeren / zaden dat u aanlevert. Het is daarom belangrijk dat u voldoende materiaal aanlevert.

Wie levert de monsters aan?

Bij wettelijke monsters neemt Naktuinbouw het monster en toetst het laboratorium het materiaal. Hierbij geldt het resultaat voor de partij. Bij dienstverlening neemt de klant het monster en toetst Naktuinbouw het monster. De juiste kwaliteit en kwantiteit van het monster voor dienstverlening is een verantwoordelijkheid van de klant.

Op de Naktuinbouw website vindt u de benodigde toetsaantallen.

Aanleveren van te weinig monstermateriaal

Naktuinbouw Laboratoria heeft een uitgebreid portfolio met veel gewassen. Naktuinbouw doet er alles aan om de dienstverlening voorspoedig te laten verlopen. Het komt echter vaak voor dat klanten te weinig monstermateriaal aanleveren. Het aanvullen van monstermateriaal voor toetsingen is een tijdrovend, verstorend en foutgevoelig proces.

Hoe vaak werden er bij Naktuinbouw te weinig monstermateriaal aangeleverd?

  • In 2019 ging het om 66 klanten en 176 monsters.
  • In 2020 ging het om 62 klanten en 414 monsters.
  • In 2021 ging het om 39 klanten en 642 monsters.

In de helft van de gevallen werd er een aanvulling geleverd. En in de andere helft was dat niet mogelijk of nodig. Dit kostte veel extra tijd en werk.

Snellere resultaten en kortere doorlooptijd

Vanaf 1 juli wordt er daarom gestopt met het vragen van aanvullingen van toetsmateriaal. Door met de aanvragen te stoppen, heeft u als klant de resultaten eerder en wordt de doorlooptijden van de toetsen verkocht.