Najaarseditie PLANTARIUM|GROEN-Direkt een bomvol groen aanbod

Over één maand vindt de tweede najaarseditie van PLANTARIUM|GROEN-Direkt plaats de meest groene en grootste vakbeurs voor de tuinplantenhandel in Nederland. Op 23 en 24 augustus 2023 worden bezoekers direct bij de entree gastvrij onthaald door zes buitenexposanten, lekkere koffie en ons scanteam. Vervolgens loop je de bomvolle beursvloer op die tot op de laatste vierkante meter is bezet met stands, presentaties van de inzendingen voor de Green Retail Awards en de Najaarsbeurs van GROEN-Direkt met 5.000 monsterpartijen, een conceptplein en de voorverkoop van kerstbomen.

 

Bezoek je PLANTARIUM|GROEN-Direkt, dan ben je in één keer weer helemaal op de hoogte van alles wat er op tuinplantengebied speelt. De belangrijkste kwekers uit binnen- en buitenland zijn vertegenwoordigd, maar ook de kleinere/relevante kwekers met verrassende producten zijn aanwezig. De beurs biedt een breed assortiment: van waterplanten, heesters en vaste planten in vele soorten en maten tot aan laanbomen. “Met onze exposanten, de buitenpresentaties, de nieuwigheden en volop inspiratie om al het groen op het verkooppunt tot zijn recht te laten komen biedt de beurs voor elk wat wils. Inkopers van de tuin- en groencentra en de groothandelshuizen kunnen hun hart ophalen! Ook goed om te melden is dat we dit jaar meer dan 50 nieuwe exposanten uit binnen- en buitenland hebben. Het assortiment is hierdoor verbreed en nog completer geworden”, aldus beursmanager Marjolein Wieckardt.

 

Green Retail Awards

De internationale retailers Jardiland, Plantagen en Dobbies Garden Centres zijn op de beurs aanwezig. Zij jureren de inzendingen voor de verkiezing van Beste Marktinnovatie, één van de categorieën waarbinnen gestreden wordt voor  de Green Retail Awards. De andere categorieën zijn de Beste Nieuwigheid (keuring door KVBC jury) en Bezoekersfavoriet (gekozen door bezoekers).

 

Beursdirecteur Linda Hoogendoorn: “We willen als beursorganisatie ontwikkelingen op het gebied van vernieuwing in sortiment en innovaties stimuleren. Daarom bieden we een podium aan noviteiten en nieuwe marktconcepten en is vorig jaar de keuring Beste Marktinnovatie opgezet. Het winnende product wordt dit jaar opgenomen in het assortiment van Intratuin. Dit is nieuw en elk jaar vragen we een andere retailer om de winnaar in het assortiment op te nemen.” De aanmeldingen voor de Green Retail Awards rollen op dit moment binnen. Aanmelden kan nog tot en met 7 augustus 2023 via de website.

 

Start van het nieuwe seizoen

De najaarseditie van PLANTARIUM|GROEN-Direkt is het startschot voor het nieuwe seizoen. De exposanten introduceren hun nieuwe aanbod, kwekers en veredelaars laten hun nieuwe soorten keuren en conceptkwekers tonen hun nieuwe winkelpresentaties. Een bezoek aan de beurs op 23 en 24 augustus is onmisbaar voor iedere tuinplanteninkoper die goed voorbereid het nieuwe seizoen in wil gaan. Vele inkopers uit binnen- en buitenland hebben zich via de website al aangemeld.

 

Over PLANTARIUM|GROEN-Direkt

PLANTARIUM|GROEN-Direkt vindt plaats op 23 en 24 augustus 2023 en is geopend van 7 tot 17 uur (op donderdag tot 16 uur). De beurs vindt plaats op en rond de GROEN-Direkt hal op het International Trade Centre in Hazerswoude/Boskoop. Kijk voor meer informatie op de website https://plantariumgroendirekt.nl/. De beurs is uitsluitend toegankelijk voor vakbezoek en na voorregistratie via de website. Registratie vooraf garandeert een vlotte toegang tot de beurs!