Na ruim 30 jaar wiedeg ervaring heeft Frato de Bioberche wiedeg volgens alle verzamelde praktijk wensen laten ontwikkelen

De 1.5 meter werkbreedte is uitgevoerd met speciale 6 mm. diameter veertanden met een grotere krulveer voor de beste vibratie de tanden worden in de rij niet uitgeschakeld maar werken ook in de rijen mee in akkerbouw en tuinbouw gewassen zodat over de volle breedte mechanisch onkruid wordt verwijderd.

Met één hendel is het hele tandenveld meer en minder agressief instelbaar en in de agressieve stand is het maken van een vals zaaibed
(overdwars) eggen mogelijk om alle kiem/onkruiden te verwijderen.
Hiermee kan voor het zaaien en of planten met een onkruid vrij perceel een begin worden gemaakt om het onkruid altijd “een stap” voor te zijn.

Het tandenveld is pendelend gemonteerd aan het frame en het tandenveld kan aan het pendelsysteem helemaal vrij bewegen voor een perfecte bodemaanpassing.

De 1.5 meter wiedeg is geschikt voor het aankoppelen aan zowel Categorie
1 en 2 uitgevoerde tractoren.
Hierdoor is de Bioberche uitermate geschikt voor Biotuinen Herenboeren en Stadslandbouw.

De wiedeg wordt compleet met in hoogte verstelbare luchtbandwielen en schoffel/sporenwissers achter de luchtbandwielen geleverd voor de introductie prijs van Euro 1997,- Excl.Btw.

Voor andere doeleinden zoals gebruik in grasland voor het verwijderen van muur en dode wortelresten en voor het maken van een ingang van water en lucht naar de graswortels zijn 7-8-9 en zelfs 10 mm. diameter veertanden met grote krulveer een optie evenals geveerde egaliseer platen en een plateau voor opbouw van een pneumatische zaaimachine.

Later volgen de werkbreedte 3 – 4.5 – 6- 7.5 en 9 meter


Facebook:  Frato Urban Agriculture en contact is ook mogelijk via info@frato.nl en Whatsapp/Tel. 0651.342.521