‘Mooi man!’, sleutelen aan machtige machines

In de grote praktijkhallen bij Aeres Tech in Ede staan glimmend opgepoetste tractoren klaar om zich van hun beste kant te laten zien tijdens de open dagen op 13 en 14 januari 2023. Vaak met ontbloot motorblok, om geïnteresseerde jongeren te verleiden met hun imposante cilinders en krachtige techniek. Iedereen die gek is van techniek en een carrière als monteur in de landbouwtechniek ambieert is welkom.

Nieuwste tractoren en machines
Anders dan bij andere opleidingen, mogen de studenten bij Aeres Tech altijd aan de nieuwste machines sleutelen. “Wij rijden niet alleen voor de open dag de nieuwste tractors naar buiten, waar je dan de rest van het jaar niet aan mag zitten”, lacht Trainer Johan Brinks.

Bekijk ook het volgende filmpje.

Twee dagen lang kunnen toekomstige studenten tijdens de open dagen de sfeer proeven, alle benodigde informatie verzamelen en zien wat er mogelijk is met landbouwtrekkers en mobiele werktuigen. Tijdens de open dagen is er de mogelijkheid om presentaties over de opleidingen te volgen. Zowel voor de aankomende studenten als ook een speciale presentatie voor de ouders. Daarnaast worden er rondleidingen gegeven door het expertisecentrum met speciale aandacht voor alle praktijkmogelijkheden en zijn er leuke opdrachten om kennis te maken met het vak als monteur.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via: www.aerestech.nl/agenda/open-dagen-13-en-14-januari

Unieke mogelijkheid tot merkspecialisatie
New Holland, Case IH, Steyr, Massey Ferguson, Mechan, John Deere, Fendt, Valtra, Claas, Abemec, Deutz Fahr.  Alle bekende trekkermerken zijn te vinden bij Aeres Tech. Als student krijg je dus de kans om volop te sleutelen om uiteindelijk monteur te worden bij een van deze grote trekkermerken.

Zijn landbouwtrekkers en mobiele werktuigen niet echt jouw ding maar heb je wel een voorliefde voor techniek? Tijdens de open dagen krijg je ook de kans om kennis te maken met de opleidingen tot monteur in de koude- en klimaattechniek.

Personeelstekort
Ook deze branche kampt met een schreeuwend tekort aan technisch personeel en biedt daarom veel kansen. Algemeen directeur Jenny van den Bovenkamp: “Er is veel vergrijzing in dit vak. De uitstroom is enorm. Als er vandaag drie bussen met studenten voor komen rijden, heb ik ze morgen allemaal aan het werk bij een leerwerkbedrijf. Bedrijven zijn daarom ook vaak bereidt de opleiding te betalen en jongeren het vak te leren.”

Nieuw personeel werven blijkt knap lastig voor deze bedrijven. Aeres Tech springt in op dit probleem met de zo gehete ‘Matching-service’, waarin zoekende bedrijven en leerlingen elkaar kunnen vinden.

“De Matching service is een extra service van Aeres Tech om te zorgen dat leerlingen en leerbedrijven kunnen matchen”, vertelt Jeroen Ekkelenkamp, accountmanager bij Aeres Tech. Tijdens de open dagen van het opleidingscentrum loopt hij veel studenten tegen het lijf die graag in de landbouwmechanisatie aan de slag gaan, maar nog geen leerbedrijf hebben gevonden. “In sommige regio’s is het lastig om leerbedrijven te vinden”, verklaart Ekkelenkamp. Daarbovenop weten veel leerlingen niet waar de leerbedrijven zich bevinden. Jeroen: “In dit gat springt de Matching service.”

Tijdens de open dagen is er daarom een “bedrijvenplein”. Hier kunnen de toekomstige studenten contacten leggen met potentiële werkgevers.

Trainers gezocht
Aeres Tech is op zoek naar enthousiast trainers die het leuk vinden hun ervaring en kennis te delen aan de nieuwe generatie monteurs. Tijdens de open dagen worden er voor werkzoekende aparte rondleidingen aangeboden om het mooie trainersvak uit te lichten.

Bekijk hier de vacature voor trainer bij Aeres Tech.