Merlo introduceert de eWorker met geavanceerde Lithium accu

Merlo, pionier in innovatieve (land)bouwmachines, heeft enkele jaren geleden geschiedenis geschreven met de introductie van de eWorker, de allereerste volledig elektrische verreiker. In tegenstelling tot andere merken, waarbij een conventionele brandstofmotor “simpelweg” vervangen werd door een elektrische motor, is de eWorker vanaf de basis ontworpen met elektrische aandrijving als uitgangspunt.

Nu, deze zomer, zet Merlo opnieuw een belangrijke stap in de evolutie van de eWorker.

Wij zijn verheugd aan te kondigen dat de Merlo eWorker vanaf deze zomer ook beschikbaar is met een geavanceerde Lithium accu. Deze nieuwe Lithium technologie biedt tal van voordelen ten opzichte van de oorspronkelijke loodzuuraccu, waaronder een langere levensduur, snellere laadtijden, en een hogere energie-efficiëntie.

Belangrijkste USP’s van deze nieuwe Lithium versie:

 • Hoge capaciteit – opgeslagen energie is 43 kWh (nominale capaciteit 840 Ah)
 • Batterij type LiFePo4 Lithium (nieuwste type en vooral veiliger)
 • Veilig voltage – nominale spanning van 48V
 • Autonomie getest met VDI2158 cyclus: maar liefst 5u autonomie!
 • Verwisselbare batterij beschikbaar voor continue werking van de machine

De eWorker weegt 5 ton, kan tot 25km/u rijden en lift een gewicht tot maximum 2.500kg. Deze compacte elektrische verreikers zijn ideaal voor werk in krappe ruimte, zowel buiten als binnen dankzij het emissieloze karakter van de machine. Beschikbaar in 4WD en 2WD, waardoor dit elektrisch werkpaard ook perfect geschikt is om zijn steentje bij te dragen in de logistieke sector.

Technische hoogstandjes en voordelen van de Lithium accu ten opzicht van loodzuur:

 • Lithiumbatterijen hebben een hogere energiedichtheid, wat betekent dat ze meer energie kunnen opslaan in een kleiner volume. → Aangezien het een veel lichtere oplossing is dan loodzuur, wordt de batterij uitgerust met een ballast van ongeveer 700 kg om de machine niet uit balans te brengen. Hierdoor kunnen we voldoen aan de stabiliteitseisen van EN 15000 zonder achterballasten en zonder enige ruimte in beslag te nemen door eenvoudigweg het kantelcentrum van de machine te verlagen.
 • Ze kunnen een langere levensduur hebben (laadcycli) dan loodzuurbatterijen. → We spreken over minimaal 3000 cycli vergeleken met 1800 voor lood (+/- 10 jaar).
 • Ze kunnen snel of gedeeltelijk worden opgeladen, waardoor stilstand tijd wordt verminderd en de productiviteit toeneemt. → Het is een driefasige wandlader (AC 400V) die tot 300Ah kan opladen. Dit betekent oplaadtijden van 2 uur (0-80%) oplopend tot 3-4 uur (0-100%). Een enkelfasige 5kWh (220V) ingebouwde lader met geïntegreerde Mennekes Type 2-stekker is ook beschikbaar. DC-laden is momenteel niet gepland.
 • Lithiumbatterijen vereisen minder onderhoud dan loodzuurbatterijen. Het ingebouwde BMS (Battery Management System) neemt volgende taken voor zijn rekening:
  • Bewaakt de celspanning en temperatuur
  • Bepaalt de laadstatus en operationele omstandigheden
  • Beperkt in- en uitvoervermogen voor thermische bescherming
  • Balanceert de laadstatus van elke cel
  • Isoleert het batterijpakket indien nodig

Merlo – Innovatie voor een groenere toekomst. Met de introductie van de Lithium accu versterkt Merlo zijn toewijding aan duurzame innovatie en klanttevredenheid. De eWorker blijft de perfecte oplossing voor bedrijven die streven naar groene en efficiënte werkomgevingen zonder concessies te doen aan prestaties.

Contact en beschikbaarheid:

Voor meer informatie over de Merlo eWorker met Lithium accu kunt u contact opnemen met uw dichtstbijzijnde Merlo distributeur. Deze kan u vinden op onze website: www.merlobenelux.com.