Meet-up Agroforestry Netwerk Nederland

Wilt u meer weten over agroforestry als landbouwmethode? Of gebruikt u deze methode al en wilt u er meer mee doen? We inspireren u graag tijdens de Meet-up Agroforestry Netwerk Nederland op 29 september 2022. De bijeenkomst is op Utopia Eiland, Floriade Expo 2022 in Almere.

Ontdek in de inspirerende omgeving van Utopia Eiland de kansen en uitdagingen van agroforestry:

  • Bekijk het praktijkonderzoek van Stichting Weerwoud met 8 verschillende vormen van agroforestry.
  • Doe mee aan leerzame interactieve workshops.
  • Ontdek hoe het Agroforestry Netwerk Nederland u op weg kan helpen.
  • Leg contact met agrarisch ondernemers die al met agroforestry bezig zijn.
  • Proef verrassende agroforestry-gerechten.

Wat is agroforestry?

Agroforestry is een verzameling van landbouwmethodes waarbij bomen en struiken vaak gecombineerd worden met de teelt van eenjarige gewassen zoals groenten en graan, of met veeteelt. Er zijn ook vormen van agroforestry met voornamelijk bomen en struiken zoals het voedselbos.

Agroforestry maakt de landbouw weerbaarder en veerkrachtiger, en minder afhankelijk van bemesting en bestrijdingsmiddelen.

Nu al nieuwsgierig? Volg alvast de ontdekkingsroute door agroforestry op de website van Utopia Eiland, en laat u verrassen!

Over het Agroforestry Netwerk Nederland

Agroforestry als toekomstbestendige en natuurinclusieve vorm van landbouw, toegepast door steeds meer agrarisch ondernemers. Dat is de visie van het Agroforestry Netwerk Nederland. In het netwerk ontmoeten agrarisch ondernemers, onderzoekers, beleidsmakers en andere betrokkenen elkaar. Het Agroforestry Netwerk Nederland is dé plek om krachten te bundelen en inzichten uit te wisselen over agroforestry.

Waarom deze meet-up?

Als coördinator van het Agroforestry Netwerk Nederland organiseert RVO deze meet-up samen met Stichting Weerwoud. Wij streven naar 25.000 hectares aan agroforestry in 2030, waarvan zeker 1.000 hectare voedselbos. Wij zien agroforestry als een veelbelovende manier om de balans tussen natuur en landbouw te herstellen. Ook biedt de landbouwmethode een nieuw verdienmodel voor agrarisch ondernemers.