Mechan International breidt uit in Canada met AgWest

Persbericht Apeldoorn, 17 april 2023 Mechan International breidt uit in Canada met AgWest Per 1 mei wordt AgWest Ltd. toegevoegd aan de Mechan International Group. AgWest is een van Canada’s meest vooraanstaande dealers van landbouwmachines met zes vestigingen verspreid over heel Manitoba. Deze overname past in de strategie van Mechan International om zich geografisch verder uit te breiden.

AgWest is een dochteronderneming van Toromont Industries Ltd., een in Canada opgerichte en gevestigde naamloze vennootschap. AgWest is een gezond bedrijf met een goede reputatie en heeft een loyaal en gepassioneerd team. De producten en diensten worden voornamelijk aangeboden vanuit drie locaties: Elie (hoofdkantoor), Brandon en Neepawa. Drie satellietlocaties leveren onderdelen en service en zijn gevestigd in Swan River, Morden en Russell.

AgWest biedt maaidorsers, tractoren en andere landbouwmachines en -uitrusting en is erop gericht om de landbouwers van Manitoba onderscheidende diensten en oplossingen te bieden. De distributieovereenkomst met AGCO omvat al hun productlijnen, waaronder Fendt, MF, Challenger, Sunflower, White en de productlijn toepassingsproducten Rogator, TerraGator en Wilmar. AgWest heeft de exclusieve rechten op de distributie van CLAAS-maaidorsers in de hele provincie Manitoba.

Investeringskracht

Mechan International is onderdeel van de Zweegers Equipment Group, een solide Nederlandse aandeelhouder, met een focus op groei die goed past bij het toekomstbeeld van AgWest. Mechan International heeft een ervaren managementteam dat de Canadese markt goed kent. Ronald Slaats, Board Member van Mechan International: “Deze overname past in ons streven om onze geografische footprint uit te breiden en nieuwe merken equipment toe te voegen. Na een succesvol onderhandelingsproces met Toromont en AgWest zijn we er trots op dit proces af te ronden.”

Focus op lange termijn

Zweegers Equipment Group investeert in bedrijven met een focus op equipment en duurzame oplossingen. Gerrit van der Scheer, CEO: “Wij willen een solide en betrouwbare partner voor de lange termijn zijn. Voor ons staan mensen en lokaal ondernemerschap voorop, we delen onze ‘boots on the ground’ benadering en diepgewortelde passie voor equipment, waarbij we werken aan een duurzame toekomst. Wij zijn ervan overtuigd dat de cultuur en werkwijze van AgWest hier volledig op aansluiten!”

Mooie toekomst

Scott Medhurst,Toromont Industries verklaarde: “Dankzij het toegewijde AgWest-team, de loyale klanten en de sterke ondersteuning van leveranciers, is AgWest de afgelopen jaren voortdurend verbeterd. Mechan brengt sterke landbouwkennis met zich mee, evenals schaalgrootte en een solide distributiereputatie. Wij wensen Mechan en het hele AgWest team een blijvend succes.”