Mark-Jan Terwindt wordt het nieuwe boegbeeld van Royal Anthos

Op 13 februari a.s. start Mark-Jan Terwindt als algemeen directeur bij Royal Anthos. Henk Westerhof maakte dit 21 december bekend tijdens de druk bezochte eindejaarbijeenkomst van Anthos in Sassenheim. Na vele jaren krijgt Anthos hiermee een nieuw boegbeeld.

 

Bij het zien van de volle zaal concludeerde Mark-Jan (57) dat Anthos een levendige vereniging is, wat een grote verdienste is van Henk Westerhof. “Het zijn roerige tijden en er komt veel op ons af. Mijn doel is om onze licence to deliver tot in lengte van dagen te behouden”, vertelde hij.

 

Bedrijfsbezoeken

Mark-Jan kent de tuinbouwsector goed. Hij werkte 17 jaar in verschillende commerciële functies in de sierteeltsector bij Royal Flora Holland en Noviflora. De afgelopen twee jaar was hij directeur bij de The Greenery Growers. Mark-Jan volgde een opleiding aan de Nyenrode Business Universiteit, is getrouwd en vader van drie dochters. Hij gaf aan er zin in te hebben en te starten met bedrijfsbezoeken bij de leden. Daarbij zal hij hen vragen welke onderwerpen op dit moment en over drie jaar voor hen spelen.

 

Alle vertrouwen

Vanaf 1 maart blijft Henk Westerhof tot de Algemene Ledenvergadering achter de schermen actief als voorzitter en sparringpartner van Mark-Jan. Streven is per 1 juni een nieuwe voorzitter te hebben. Henk Westerhof heeft alle vertrouwen in Mark-Jan Terwindt als nieuw boegbeeld: “Naast affiniteit met de sector, heeft hij ruime ervaring opgedaan in de bestuurlijke wereld en in leidinggevende posities. Hij kent de weg in internationale omgevingen en weet wat er speelt bij ondernemers, zowel aan productie-, als handelskant.”