Maaien en trimmen: nieuwe accu-grasmaaier en accu-bosmaaiers van Metabo

 
  • 3-in-1 grasmaaier: maaien, verzamelen en mulchen
  • Efficiënt maaien van grote oppervlakken tot 800 m2
  • Krachtige bosmaaiers voor iedere toepassing

 

Goed verzorgde grasmatten en dat zonder snoer – dat kan nu met de krachtige accu-packs van Metabo. De nieuwe tuinreeks van de fabrikant van elektrisch gereedschap uit Nürtingen begint o.a. met een grasmaaier voor grote oppervlakken en twee bosmaaiers voor veeleisende toepassingen in het tuinseizoen. „Ons nieuwe assortiment dekt de belangrijkste toepassingen in de tuin- en landschapsverzorging en dan mogen apparaten voor een professionele verzorging van gras- en grondoppervlakken natuurlijk niet ontbreken“, zegt Metabo productmanager Carina Frank.

Efficiënt op grote oppervlakken

De nieuwe 18 Volt accu-grasmaaier RM 36-18 LTX BL 46 is een echt multitalent: hiermee kunnen gebruikers niet alleen maaien en het gras direct naar achteren uitwerpen, maar het eventueel ook opvangen of direct mulchen. De meegeleverde flexibele opvangzak en de mulchwig kunnen daarvoor snel worden aangebracht. „Onze grasmaaier is vooral geschikt voor grote oppervlakken tot 800 m2 en bewerkt deze uitermate efficiënt“, zegt Carina Frank. De krachtige Brushless-motor en het 46 cm brede mulchdek zorgen voor uitstekende maaiprestaties. „Bovendien gaat de accu lang door, want de maaimachine werkt intelligent en energiezuinig. De prestatie van de motor past zich aan de grashoogte aan“, vertelt Carina Frank. De maaihoogte kun je met een handgreep op 7 verschillende standen instellen. En dankzij het geringe geluidsdrukniveau met een geluidsdrukpiek van 88 dB is ook het werken in lawaaigevoelige omgevingen mogelijk. Om de krachtige maaier direct op de locatie te kunnen gebruiken heeft hij een tweevoudig inklapbare beugel en extra draaggreep. Bovendien kan hij op z’n kant en daardoor ruimtebesparend worden opgeborgen.

Krachtig maaien voor veeleisende toepassingen

Als de grasmaaier bij struikgewas, hindernissen of op hellingen zijn grenzen heeft bereikt, dan komen de nieuwe krachtige 18 Volt accu-bosmaaier FSB 36-18 LTX BL 40 met tweehands-greep of de FSD 36-18 LTX BL 40 met ronde greep goed van pas. Hoog gras maaien, doornenstruiken snoeien of graskanten trimmen  – de bosmaaiers leveren met hun Brushless-motor en maaicirkel van 40 cm ook bij veeleisende toepassingen de beste prestaties. De verstelbare tweehands-greep is vooral geschikt om comfortabel mee te werken op grotere oppervlakken en kan uitstekend aan de lichaamslengte worden aangepast. „Met de compacte ronde greep werk je  daarentegen ook heel efficiënt als er maar weinig ruimte of sprake van hindernissen is. En dankzij de schakelaar voor het traploos toerental kan de werksnelheid flexibel  afgestemd worden op iedere toepassing“, zegt Carina Frank.

Comfortabel werken

Voor nog meer flexibiliteit zorgen de verschillende toebehoren: een dubbele draadspoel voor het maaien van grote grasmatten en verschillende messen voor dicht kreupelhout of struikgewas. Je kunt de draden tijdens het gebruik door kort aantippen, bijstellen of verwisselen – snel, zonder gereedschap en zonder de spoel daarvoor te hoven verwijderen of te openen. Bij beide apparaten worden een individueel instelbare schouder- of rugdraagband meegeleverd, die voor een goede lichaamshouding zorgt, omdat het gewicht optimaal wordt uitgebalanceerd. Net als bij de grasmaaier is ook de stille bosmaaier geschikt voor lawaaigevoelige omgevingen.

Alle 3 apparaten zijn een uitbreiding van de 18 Volt-klasse van Metabo en het fabrikanten overkoepelende accu-systeem CAS (Cordless Alliance System), waarin op dit moment meer dan 230 machines van 23 merken compatibel zijn met één accu. Voor gebruikers betekent dit: ze kunnen één en dezelfde accu-pack niet alleen voor het groen, maar ook voor al hun elektrisch gereedschap gebruiken.

 

Technische gegevens in één oogopslag

 

Grasmaaier RM 36-18 LTX BL 46

Accu-spanning

18 V

Maaibreedte

46 cm

Maaihoogte

25 – 80 mm

Maaihoogtestanden

7

Nullasttoerental

2.800 omw/min

Max. toerental

3.400 omw/min

Gewicht met accu-pack

25,8 kg

 

Bosmaaier

FSB 36-18 LTX BL 40

Bosmaaier

FSD 36-18 LTX BL 40

Accu-spanning

18 V

Diameter snijcirkel

40 cm

Nullasttoerental

0 – 6.000 omw/min

Diameter draad

2 mm

Handgreep

Tweehands-greep

Ronde greep

Gewicht met accu-pack

4,7 kg

4,3 kg

 

De nieuwe krachtige grasmaaier RM 36-18 LTX BL 46 van Metabo is vooral geschikt voor grote oppervlakken tot 800 m2.

Krachtig snoeien, ook onder veeleisende omstandigheden, dat is mogelijk met de nieuwe METABO bosmaaier FSB 36-18 LTX BL 40.

 

Snel en zonder gereedschap: de draden van de Metabo bosmaaiers FSB 36-18 LTX BL 40 en FSD 36-18 LTX BL 40 verwisselt de gebruiker zonder de spoel te hoeven openen of te verwijderen.