Loohuis Agro Neutraal introduceert een nieuwe oplossing voor warm water

Duurzaam heet water maken tot 85°C dat wil toch iedereen? Dankzij de nieuwe Milk2Heat hoge temperatuur warmtepomp is het mogelijk om uw (boerderij)boilers vaarwel te zeggen. De Milk2Heat hoge temperatuur warmtepomp werkt op het koudemiddel Iso-butaan.

Iso-butaan is een koolwaterstof en draagt niet bij aan het broeikaseffect. Door het gebruik van Iso-butaan kunnen er zeer hoge temperaturen bereikt worden. Deze temperaturen kunnen gebruikt worden om uw melkstal- melkrobot en melktank te reinigen. Zonder enige tussenkomst van elektra- of gasboilers.

De Milk2Heat hoge temperatuur warmtepomp gebruikt de bron die op elk melkveebedrijf aanwezig is, namelijk de warmte uit uw melk! Hierdoor is het systeem op elk melkveebedrijf geschikt, zowel groot als klein. De Milk2Heat warmtepomp gebruikt de warmte uit uw koelmachine en boost deze verder naar een temperatuur tot 85°C. Deze warmte wordt opgeslagen in een geïsoleerd buffervat uit Finland. Dankzij hoge kwaliteit naadloos gespoten PUR isolatie is het warmteverlies nihil. Dankzij dit buffervat kan er ook gekozen worden om de warmte in te zetten voor vloerverwarming en/of radiatoren.

Elektra en gasboilers kunnen jaarlijks een flinke kostenpost veroorzaken. Door de meerdere subsidiemogelijkheden en de jaarlijkse besparing wordt er een snelle terugverdientijd gerealiseerd.  

www.loohuisagroneutraal.nl