Lelie

Lelie: natuurlijke schoonheid

Als er één veelzijdige bloem is, dan is het de lelie. Hoe je de bloem ook wilt gebruiken, ze geeft altijd de wow-factor zonder pretenties.

Lelie brengt sfeer

Lelies zijn bloemen met grote kelken in allerlei kleuren, kleurcombinaties en groottes. De een is heerlijk geurend, de ander pronkt met prachtig stuifmeel op haar meeldraden. Er zijn ook beauty’s die geur- en stuifmeelloos zijn, en wist je dat er zelfs dubbelbloemige lelies zijn? Wat ze allemaal met elkaar gemeen hebben, is dat ze direct sprankelen op de plek waar ze mogen stralen.

Bescheiden

Hoewel lelies een groot wow-effect hebben, is de betekenis van deze bloem precies het tegenovergestelde. De lelie staat namelijk symbool voor onschuld, in de zin van zich niet bewust zijn. Hoe bescheiden is dat? Een echte natuurlijke schoonheid dus die onbewust alle aandacht naar zich toe trekt. Om heerlijk van te genieten! 

Verzorging

Heb je lelies gekocht? Dan wil je er natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Verwijder het blad dat anders onder water komt te staan. Snijd de stelen met een scherp mesje zo schuin mogelijk af. Zet de lelies direct in een schone vaas met handwarm water en snijbloemenvoedsel. En ververs het water zodat het water fris en helder blijft.

Wil je meer weten over bolbloemen? Kijk dan op www.ilsysays.com.