Kratten en/of stekbakken wassen is nog nooit zo makkelijk geweest

Machinebouw Jansen Stroe (MJS) is al sinds 1961 expert als het gaat om de productie van roestvrijstalen vloeistofmengers. Sinds kort heeft het bedrijf hier een innovatief product aan toegevoegd: de Izywasher. Deze unieke wasser is ideaal voor boeren om emmers of drinkschalen mee te wassen, maar uit de praktijk is gebleken dat de machine juist heel goed geschikt is voor het wassen van bijvoorbeeld kratten, bloem- of stekbakken.

MJS bestaat sinds 1961 en is sinds 2020 gevestigd aan de Tolnegenweg in Stroe. Eigenaar Vinnie Kuizenga zegt: “Wij zijn vooral gespecialiseerd in het ontwerpen en maken van RVS vloeistofmengers. Daarnaast willen wij onze horizon graag verbreden en richten wij ons op de ontwikkeling van nieuwe machines. De Coloheat (menger om mee te pasteuriseren) is hiervan het eerste resultaat, nu hebben wij de Izywasher ontwikkeld”.

Modelrechten

De nieuwe wasmachine is volgens Vinnie uniek in zijn soort. “Wij zijn anderhalf jaar bezig geweest met de ontwikkeling ervan, want als je met een nieuwe machine komt, moet alles natuurlijk wel 100% in orde zijn. Wij hebben dan ook de modelrechten op de machine verkregen, wat betekent dat de Izywasher niet mag worden nagemaakt. Inmiddels hebben wij de “alleswasser” een kleine 4 maanden in ons assortiment zitten en we ontvangen veel positieve reacties. Het blijkt dat de vraag naar een machine zoals die van ons groot is”.

Voordelen

De Izywasher bespaart heel veel tijd. Vinnie: “Het wassen van bijvoorbeeld stek- en plantenbakken kost doorgaans gigantisch veel tijd, waardoor de klus vaak wordt uitgesteld of uitbesteedt. Onze unieke “alleswasser” kan daarvoor een uitkomst zijn. Gemiddeld kunnen er wel 500 tot 800 kratten/bakken per uur gewassen worden. Én de machine is ook nog eens verstelbaar, zodat men er verschillende maten kratten/bakken doorheen kan schuiven”.

De Izywasher werkt met twee roterende koppen die de bakken/kratten grondig reinigen, met warm óf koud water. Er is bovendien nóg een groot voordeel: “Voor de aanlevering van water kan gewoon de eigen hogedrukspuit worden gebruikt. Dat betekent dat hier niet extra in hoeft te worden geïnvesteerd”.

Nog een bijkomend voordeel is dat de Izywasher geheel naar wens kan worden aangepast, doordat wij de productie van deze machine geheel in eigen beheer hebben.

Bent u nieuwsgierig geworden? Neem dan contact op met MJS. Vinnie vertelt u graag alle ins en outs over de innovatieve Izywasher.