Invoercertificaten aanvragen pluimveecontingenten 2022-2023

Nieuwsbericht 22.005 – Op 1 juli 2022 opent een nieuw contingentjaar voor een aantal pluimveecontingenten. Wilt u hiervoor een invoercertificaat aanvragen? Kijk welke voorwaarden gelden voor het contingent waarvoor u dit aan wilt vragen.

Aanvragen
Het nieuwe contingentjaar voor pluimveevlees begint op 1 juli 2022 en eindigt op 30 juni 2023. Wilt u pluimveevlees invoeren? Dan moet u een invoercertificaat aanvragen. Dit kan op werkdagen vanaf 1 juni 2022. Uw aanvraag moet op 7 juni 2022 om 13:00 uur bij RVO binnen zijn.

In de Tabel bewijs contingenten pluimveevlees 2022-2023 (pdf) staat welke voorwaarden er gelden voor de verschillende pluimveecontingenten. Op Invoercertificaat pluimveevlees aanvragen staat hoe u het invoercertificaat aanvraagt. En waar u rekening mee moet houden.

Voorbereiden
Begin op tijd met het voorbereiden van uw aanvraag. Moet u zich nog registreren in de LORI-database? Of de gegevens wijzigen? Dit moet uiterlijk 31 maart 2022. Maar RVO raad aan dit zo snel mogelijk te doen. In de Handleiding LORI-registratie (pdf)leest u hoe. Heeft u zich al geregistreerd en kloppen uw gegevens nog? Dan hoeft u niets te doen.

Toewijzing en nieuwe aanvraagtermijn(en)
De toewijzing van de invoercertificaten is rond 23 juni 2022. De Europese Commissie (EC) publiceert de toewijzingen in een openbare database (pdf).

Zijn er na juni 2022 invoercertificaten beschikbaar? Dan kunt u in de maand of maanden erna ook aanvragen. Dit kan dan weer op alle werkdagen tot de 7e van de maand om 13:00 uur. Houd wel rekening met de referentiehoeveelheid, als dit voor het contingent geldt.

Meer weten?
Op Invoer pluimveevlees vindt u meer informatie over de invoercertificaten. Heeft u vragen? Stuur een e-mail naar teaminenuitvoer@rvo.nl.