Investeringscoöperatie Horticoop feestelijk van start

Een maand geleden kondigde Horticoop aan als investeringscoöperatie verder te gaan. De feestelijke aftrap van ‘het nieuwe Horticoop’ zou op 1 december tijdens een ledenevenement plaatsvinden. Nieuwe coronamaatregelen gooiden echter roet in het eten. Maar, dat weerhield Horticoop er niet van om op 1 december toch groots af te trappen; tijdens een online bijeenkomst.

Horticoop is al bijna 120 jaar succesvol in de tuinbouwsector. De coöperatie weet dan ook als geen ander dat vooruitgang vraagt om verandering. Om die reden koos Horticoop onlangs voor een nieuwe koers. Een koers waarin het niet langer opereert als inkoopcoöperatie, maar de markt betreedt als investeringscoöperatie. Op 1 december werd deze verandering feestelijk ingeluid. Tijdens de online bijeenkomst werd symbolisch een bal afgetrapt, waarna de directie de werking van de coöperatie verder toelichtte en leden hun vragen konden stellen.

Horticoops CEO Steven van Nieuwenhuijzen is meer dan tevreden over de bijeenkomst: “We kijken terug op een succesvolle aftrap van Horticoop als investeringscoöperatie. De stemming onder de leden was positief, er werden goede vragen gesteld, en er werd volop vertrouwen in onze nieuwe koers uitgesproken. Dat is natuurlijk mooi, want een verandering als deze wordt vooral een succes als je er met elkaar de schouders onder zet. Wij hebben enorm veel zin om onze bijdrage aan de (glas)tuinbouw – samen met de leden – verder te vergroten en de optimale win-win te creëren!”

Het nieuwe Horticoop gaat actief investeren in bestaande en nieuwe bedrijven die van meerwaarde zijn voor de tuinbouwsector. De leden van Horticoop dragen bij door hun kennis en ervaring te delen, en bij gelijke marktcondities producten en diensten af te nemen van de bedrijven waarin Horticoop investeert. Maken de bedrijven waarin is geïnvesteerd, winst? Dan ontvangen de leden –middels een participatiestructuur – dividend. Horticoop investeert haar deel van de winst vervolgens opnieuw in andere bedrijven die de sector ten goede komen. Zo kan Horticoop haar leden ondersteuning blijven bieden in de bedrijfsvoering én kan de sector toekomstgericht groeien. Een win-wincoöperatie dus!

Het fysieke evenement dat Horticoop oorspronkelijk gepland had op 1 december – met een rondleiding over de KNVB-campus, verschillende interactieve sessies en een presentatie van scheidsrechter Bjorn Kuipers – wordt opnieuw gepland zodra de maatregelen dit toelaten.

De livestream van de feestelijke aftrap op 1 december is binnenkort terug te zien op het YouTube-kanaal van Horticoop.