Interesse in het kweken of verwerken van insecten?

Hogeschool VIVES en Thomas More hogeschool stelden, met advies van andere leden van het Strategisch Platform Insecten, een insectenhandleiding op. De kosten werden gedragen door het Departement Landbouw en Visserij. Deze handleiding geeft een volledig overzicht van de principes en aandachtspunten om zelf te starten met insectenkweek. Wetgeving, productiesystemen, oogsten, bewaring, verwerking, verpakking, bedrijfsvoering en dierenwelzijn worden behandeld. 

Download de Handleiding voor insectenkwekers- en verwerkers richting een duurzame en voedselveilige insectenkweek op onze website. In het najaar 2021 zal er een Engelstalige versie beschikbaar zijn.

SAVE THE DATE:

Bugs to the Future, are you ready for edible insects?

Op 15 mei 2022 organiseert de Belgian Insect Industry Federation samen met ValuSect (Interreg North-West Europa project), het Departement Landbouw en Visserij en het Strategisch Platform Insecten een evenement rond eetbare insecten in de Botanische tuin in Meise.

Wil u als insectenkweker of – verwerker graag een stand op dit event? Mail naar info@biif.org. Meer informatie vindt u op: www.biif.org/conferences-events