Houd net zo van je personeel als van je gewas

Zonder (internationale) werknemers is er voor jouw passie, jouw gewas, geen toekomst. Heb jij alles op orde voor jouw internationale werknemers én signaleer jij op tijd zodat je kunt bijsturen, motiveren en met jouw team het beste uit elkaar kunt halen?

Als glastuinbouwondernemer besteed je veel liefde, zorg en toewijding aan je gewas. Om jouw gewas gezond te laten groeien en te oogsten heb je mensen nodig. Vaak worden daarvoor internationale medewerkers ingezet. Hardwerkende collega’s die voor onze sector en land kiezen om hun inkomen te verdienen.

Zij verdienen deze liefde en aandacht ook. Zonder (internationale) medewerkers is er voor jouw passie geen toekomst. Samen zorgen we er voor dat we onze zaken op orde hebben. Zoals een gelijke behandeling en beloning, goede huisvesting en zorg én een veilige en gezonde werkomgeving.

Op de website van Glastuinbouw Nederland vind je alles voor uitzendbureaus en scholing, maar ook over huisvesting en veilig werken om jouw (internationale) medewerkers de aandacht te geven die ze verdienen.

Checklist inleners
Iedere ondernemer heeft verantwoordelijkheden richting zijn personeel. Ook als het uitzendkrachten betreft die bij een uitzendbureau in dienst zijn. Maar welke verantwoordelijkheden hebben ondernemers in de glastuinbouw dan als opdrachtgever of inlener? Om die elementen helder in kaart te brengen is een checklist gemaakt.

Een inlener is altijd verantwoordelijk voor de instructie en begeleiding van de uitzendkracht op de werkplek. De inlener moet met de uitzendkracht op dezelfde manier omgaan als met zijn eigen personeel. Iets wat Glastuinbouw Nederland, uit oogpunt van goed werkgeverschap, als vanzelfsprekend beschouwt.

Om mogelijke conflicten of misverstanden te voorkomen is een handzame en overzichtelijke checklist samengesteld, in samenwerking met Stigas. Die checklist is nu te vinden op de website van Glastuinbouw Nederland, als onderdeel van het Masterplan Internationale Werknemers. Klik hier om rechtstreeks naar het document te gaan.

Bron: Glastuinbouw Nederland