Hencon Forestry

Electrische AXSEL Chipper

Wist u dat, AXSEL ook een volledige Electrische chipper lijn levert?

Bij Hencon Forestry zijn we altijd volop bezig met de doorontwikkeling van onze AXSEL chippers. Zo kunnen wij u ook een volledige electro chipper lijn aanbieden. Beginnend vanaf een vermogen van 55kW (75pk) t/m electro motoren van 250kW (335pk). Volledig op klant wens samen te stellen met vele opties, exact zoals u van ons gewend bent…… Serving Progress.

De chipper op de foto heeft een invoerbreedte van 1000 mm met een invoerhoogte van 600mm, acceptabel voor hout met een maximale diameter van 450 mm. De electrische motor heeft een vermogen van 335 Pk.250Kw. Dit alles leidt in deze configuratie tot een output van 180-200 m3  per uur.

Voor meer informatie over onze AXSEL electro chippers kunt u contact met ons opnemen via info@henconforestry.com

Nieuwe John Deere H212-harvesterkop voor uitdunnen.

John Deere brengt een nieuwe harvesterkop op de markt, de H212. Deze nieuwe H212-harvesterkop is speciaal ontworpen voor het uitdunnen van bestanden. Het geringe formaat van de harvesterkopresulteert in gemak bij het manoeuvreren door de meest dichte uit te dunnen bestanden.

Het onttakken is verder geoptimaliseerd voor kleinere bomen, wat een zeer hoogwaardig resultaat oplevert. De locatie en de hoge snelheid van de zaag verhoogt de productiviteit en levert gladde zaagsnedes op. De nieuwe H212  heeft de kracht en doorvoersnelheid die hem tevens geschikt maakt voor grotere bomen. De H212-harvesterkop is uitermate geschikt voor de John Deere 1070G en 1170G harvesters.

Het smalle frame van de nieuwe H212 biedt optimaal zicht op de stam.

  • Optimaal voor 100 – 250 mm doorsnede, maximum opening 440 mm
  • Invoerkracht van 20Kn
  • Hoogste invoersnelheid 5,4m/sec
  • Gewicht van harvesterkop met rotator en verbinding 850 kg

De H212 ,alsmede ook alle andere John Deere harvesterkoppen uit het leverprogramma, zijn vanaf heden leverbaar met de nieuwe SuperCut 100S zaagunit

Neem eens een kijkje op www.henconforestry.nl