Helga Witjes praat met innovatieve Gelderse ondernemers

Gedeputeerde Helga Witjes ontmoette 3 Gelderse ondernemers die met hun vinding een plek in de KVK Innovatie Top 100 van afgelopen jaar wisten te bemachtigen. Het werd een levendig gesprek over proberen en (mis)lukken, financiering en klanten vinden en steun van de provincie en de Kamer van Koophandel (KVK).

Originaliteit, impact en bewijs in de markt 

De KVK beoordeelde de inschrijvingen op verkrijgbaarheid en gerealiseerde omzet, impact voor de branche en samenleving, originaliteit en groeipotentie. 

André Evers van Tibach bestrijdt de Japanse duizendknoop door de wortels van de plant te bevriezen. Met zijn innovatie maakt hij werk van biodiversiteit. 

Bob van den Berg bedacht de Tworby: een driewieler die in een handomdraai wordt gemaakt van een gewone fiets. Zo kunnen mensen zo lang mogelijk in beweging blijven. Dat geldt niet alleen voor de mensen op de fiets. Het geldt ook voor de monteurs die de Tworby maken: mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. 

Cint Kortmann maakte met zijn bedrijf Quant Base een programma om data te verzamelen, visualiseren en delen. Dat kunnen dus niet alleen de grote techbedrijven. 

Ook Bob Rikken, adviseur innovatie bij de KVK, nam deel aan het gesprek. Er werden volop ervaringen en tips gedeeld en contacten gelegd voor vervolggesprekken. 

Top 100 2023

In het najaar wil Helga Witjes graag de Gelderse ondernemers ontmoeten die in de KVK Innovatie Top 100 2023 staan:

We steunen startende, innovatieve ondernemers. Of het nu om energie, voeding, digitalisering, gezondheid of bijvoorbeeld biodiversiteit gaat. Want we hebben ondernemers nodig om werk te maken van innovaties voor een gezond, veilig, schoon en welvarend Gelderland.