minor

Voor de professional van de toekomst is er de Hbo minor Fruit & Tech

Fruit Tech Campus en Aeres Hogeschool Dronten initiëren in samenwerking met experts uit het bedrijfsleven de nieuwe hbo minor Fruit & Tech. Vanaf september 2022 gaat dit traject voor de professional van vandaag én morgen, waarin fruitteelt én data & technologie centraal staan, van start.

Het programma van de minor richt zich op de teelt van hard- & zachtfruit en de principes waarmee gewasontwikkeling in de gewenste richting kan worden gestuurd. Onderwerpen als fertigatie, koelen en bewaren komen aan bod. Ook dé technologische ontwikkelingen binnen de fruitketen en de slag naar de praktijk maken belangrijk onderdeel uit van dit programma. Daarnaast worden de deelnemers meegenomen in de markt en afzet van fruit.

Minor Fruit & Tech

De minor Fruit & Tech wordt naast docenten van Aeres Hogeschool met name ingevuld door experts vanuit het bedrijfsleven en vindt plaats in de praktijk. Het traject is speciaal ontwikkeld voor studenten, de professional van morgen én de professionals van vandaag in teelt, handel- & afzetorganisaties, technische bedrijven en voor de adviseurs en voorlichters. De totale minor heeft een looptijd van zes maanden en vindt plaats van september t/m eind december. 

  

Meer weten over de minor

Ben jij die professional van vandaag of morgen in de fruitsector én wil je meer weten over deze minor? Neem dan contact op met Lisanne van Haarlem via vanhaarlem@fruittechcampus.nl of kijk op: fruittechcampus.nl.

Fruit Tech Campus en Aeres Hogeschool Dronten

De Fruit Tech Campus maakt werk van de vernieuwing van fruitonderwijs. Met als uiteindelijk doel bijdragen aan een toekomstbestendige fruitsector met voldoende en juist opgeleide mensen, aangesloten op de praktijk van vandaag én morgen. Aeres Hogeschool Dronten is een groene hbo-instelling met studies op het gebied van onder andere ondernemen en bedrijfskunde.