stikstof emissies

Halvering stikstof emissies melkveestal binnen handbereik

Melkveehouders kunnen de stikstof emissies van hun bedrijf met eenvoudige maatregelen halveren. Dat meldt de Stichting Biomassa. De details van dit onderzoek zullen op 19 mei aanstaande worden gepresenteerd op het symposium Achterhoekse Circulaire Landbouw op 19 mei in Aalten.

Monitoring stikstof emissies

Eind 2021 startte de stichting samen met mts Prinsen, Estede Scientific en Dorset ID een pilot met de monitoring van stikstof emissies in en buiten de natuurlijk geventileerde melkveestal van Arjan Prinsen te Haarlo, Daarvoor is een aantal geavanceerde gassensoren opgehangen. Door de monitoring is nu een kosteneffectieve mogelijkheid geïdentificeerd voor het significant verlagen van de stikstofemissies.

De details van dit onderzoek zullen op 19 mei aanstaande worden gepresenteerd op het symposium Achterhoekse Circulaire Landbouw, met gerenommeerde sprekers, waaronder professor. dr. ir. Arnold van Huis, Tropical entomologist van Wageningen University en professor dr. Leo den Hartog, Directeur R&D Affairs van Nutreco en hoogleraar circulaire economie aan de Wageningen University.

Tijdens het symposium wordt ook een nieuwe meelwormboerderij in gebruik genomen. Kijk voor meer informatie in de agenda.

stikstof emissies melkvee