De groene stadstuin van Enschede; start van TEX Buitengewoon door Ons Huis en Dura Vermeer

Ons Huis en Dura Vermeer Bouw Hengelo ontwikkelen en bouwen samen 111 woningen op Ledeboer, naast het stadscentrum, tussen de Ledeboerstraat en de Spelbergweg. Samen met de gemeente Enschede maken de twee organisaties van deze locatie een stadstuin. Vandaag vond de officiële start bouw van de sociale huurwoningen plaats, waarbij een duurzaam vogelhuis werd onthuld als symbool voor de natuur inclusieve wijk. 

Yolanda Winkelhorst, directeurbestuurder van Ons Huis, is blij met dit nieuwe stukje Groene Stad: “Ik heb veel waardering voor het doorzettingsvermogen van alle betrokken partijen. Na 20 jaar komt hier een prachtig project van de grond. En net op het goede moment; nieuwe huizen zijn nu heel hard nodig voor woningzoekenden. We bouwen aan een gevarieerde wijk waarin iedereen zich welkom voelt en waarin alle leeftijden naast elkaar wonen en leven.”

Tine-Loes Hemmes, Adjunct-directeur Dura Vermeer Bouw Hengelo: “Duurzame samenwerking staat bij ons voorop: samen plannen maken, samen Het Goede Doen, samen het juiste ontwikkelen en bouwen. Dit duurzame vogelhuis is de eerste symbolische stap, daarna volgt een diversiteit aan woningen, plek voor de natuur met bijzondere bomen, en écht samen leven: noaberschap. Samen met Ons Huis kunnen we hieraan bijdragen en daar zijn we blij mee.”

De groene, duurzame stadstuin TEX

De woonbuurt biedt plaats aan 53 sociale huurwoningen (41 appartementen en 12 beneden- en bovenwoningen). Daarnaast komen er 50 appartementen en 8 koopwoningen. Van ontwerp en uitstraling tot aan veiligheid en natuur, overal is aan gedacht in dit nieuwe plan. Het wordt een stadspark, gericht op een duurzame en groene toekomst, waarbij echt samenleven centraal staat.

 

Natuur inclusief, klimaat adaptief en circulair

Duurzaamheid is doorgevoerd tot in het kleinste detail. Dit woonconcept is natuur inclusief, klimaat adaptief en circulair. Met een diversiteit aan appartementen, woningen, een heerlijk besloten binnentuin. In TEX woon, leef en beleef je naast en mét elkaar. En dat in het bruisende stadshart van Enschede. 

Eigentijds woonconcept voor iedereen

TEX is een eigentijds woonconcept dat is gericht op het stedelijk samen wonen in een groene, gezellige en duurzame omgeving. Jong en oud, student en gezin, tweeverdiener en gepensioneerde. Voor al die verschillende doelgroepen is er een ‘thuis’ van woning tot appartement en van koop tot huur. Rondom een groene binnentuin in het stadshart van Enschede.

De planning

Ons Huis is in het derde kwartaal van 2023 gestart met de bouw van de beneden-bovenwoningen. Alle huurwoningen worden aangeboden via WoningHuren.nl. Naar verwachting worden de huurwoningen aan het einde van 2024 definitief opgeleverd aan de nieuwe bewoners.