GaLaBau blijft crisisbestendig: de vakbeurs GaLaBau registreert een structurele  vraag

Uit positieve sectorcijfers blijkt: GaLaBau, de toonaangevende internationale vakbeurs voor stedelijk groen en open ruimte, trotseert de huidige uitdagingen in de bouwsector. Dit blijkt ook uit het bemoedigende aantal inschrijvingen. Slechts vijf maanden voor aanvang van de beurs is de standruimte vrijwel volgeboekt. Voor het 25-jarig jubileum van de vakbeurs dit jaar zullen samen met de BGL (Federale Vereniging voor Tuin-, Landschaps- en Sportveldaanleg) 25 “koppen” worden gepresenteerd die de toonaangevende internationale vakbeurs voor de “groene industrie” hebben vormgegeven of die hun toekomst hebben vormgegeven (met ). Met een uitgebreid voorprogramma biedt GaLaBau haar bezoekers wederom bekende en populaire programma-items, zoals de Landscape Gardener Cup of het GROEN-BLAUWE PAD.

Uit de huidige sectorstatistieken van de Federale Vereniging voor Tuin-, Landschaps- en Sportveldbouw blijkt dat de landschapsarchitectuur gezond is. V. (BGL): Met een totale omzet van 10,34 miljard euro kon de sector in 2023 opnieuw de omzet verhogen ten opzichte van het jaar ervoor

Stijging met 3% (2022: € 10,04 miljard). De ongeveer 4.300 aangesloten bedrijven van de GaLaBau-verenigingen genereerden bijna twee derde van deze totale omzet (bijna 63%) en bleken daarmee weer een jaar lang crisisbestendig te zijn1. Ook de landschapsarchitectenbureaus beoordelen hun bedrijfssituatie positief. Volgens het huidige economische onderzoek van de Federale Kamer van Architecten onder de freelanceleden van de Kamer presteert de landschapsarchitectuur opnieuw bovengemiddeld vergeleken met architectuur, interieurontwerp en stedenbouw. 65% van de ondervraagde landschapsarchitecten beoordeelde de bedrijfssituatie als goed2.

Bijna volgeboekte beurshallen bevestigen de optimistische stemming

De groene sector kan met optimisme uitkijken naar de komende 25e jubileumeditie van de toonaangevende internationale vakbeurs GaLaBau. Volle beurshallen en een grote vraag naar standruimte getuigen van het positieve sentiment in de sector:

In 14 hallen en in de buitenruimtes presenteren verschillende exposanten, waaronder trouwe klanten en talrijke nieuwkomers, hun gevarieerde assortiment aan specialistische producten en zijn beschikbaar voor professionele uitwisseling. Geïnteresseerde bedrijven kunnen via de beurswebsite een van de weinige vrije standruimtes bemachtigen.

Met behulp van de online beschikbare hallenplannen kunt u uw beursbezoek nu optimaal voorbereiden. Vakbezoekers kunnen hun tickets alvast reserveren in de TicketShop.

#GaLaBauStars: 25 mensen die de beurs vorm gaven en zullen geven

Voor de 25e GaLaBau-editie presenteert de vakbeurs, in samenwerking met de BGL, 25 mensen namens vele anderen die de vakbeurs door de jaren heen hebben gevormd of de toekomst (mede) zullen vormgeven. De jubileumeditie van de beurs wordt vooraf begeleid met gezichten en verhalen over centrale beursthema’s en de zogenaamde #GalaBauStars. Naast ‘beroemdheden uit de branche’ zijn dit ook jonge professionals, persoonlijkheden achter de beurs en lotgenoten. De #GaLaBauStars zijn te vinden op de sociale mediakanalen, op de beurswebsite en op www.galabau.de/25-koepfe. Tot de start van de beurs in september 2024 zullen er regelmatig nieuwe video’s, foto’s en interviews worden gepubliceerd. We kijken zowel naar het verleden van GaLaBau als naar de toekomst.

Populaire programmaonderdelen bieden uitwisseling en inspiratie

Een uitgebreid ondersteunend programma zal ook in het jubileumjaar de beursbezoekers verrassen en inspireren met bekende en populaire programmapunten: bijvoorbeeld de hoveniersbeker, het actiegebied en het e-mobiliteitsgebied in de buitenruimte, het forum ONTWERPEN DIGITALISERING PRAKTISCH, de GaLaBau Landscape Talks en het GROEN-BLAUWE PAD.

GROEN-BLAUW PAD: Pioniers in de branche kunnen nog steeds solliciteren

Het GROEN-BLAUWE PAD zet in het bijzonder geëngageerde exposanten in de kijker wier producten en oplossingen een positieve relatie hebben met klimaatadaptatie. Geïnteresseerde exposanten die graag willen profiteren van de extra marketingmaatregelen in het kader van hun deelname kunnen zich aanmelden tot 30 mei 2024. Een jury van deskundigen beoordeelt de ingezonden producten en oplossingen voorafgaand aan de beurs volgens transparante criteria. Na een positieve evaluatie worden de pioniers in de branche toegelaten tot deelname aan het GROEN-BLAUWE PAD. Exposanten hebben zo de mogelijkheid om zich op GaLaBau 2024 op een klimaatvriendelijke manier te positioneren met hun groenblauwe oplossingen en zullen speciaal worden geïdentificeerd door NürnbergMesse.