Future Food Experience: een unieke, interactieve reis door de wereld van de Agri-food sector

Onlangs opende Elianne Demollin, Gedeputeerde Provincie Limburg de Future Food Experience. Een nieuwe, unieke faciliteit op Brightlands Campus Greenport Venlo waarbij bezoekers tijdens een interactieve reis kennis maken met innovaties en nieuwe ontwikkelingen in de agri- food sector. In de acht minuten durende 360 – graden videobeleving worden gedachten gereset, zintuigen geprikkeld en ontdekken bezoekers wat er gebeurt als je anders denkt én durft. Vanaf vrijdag 1 maart is de Future Food Experience geopend voor bezoekers. 

De nadruk bij de Future Food Experience ligt op hoe we gebruik kunnen maken van de natuur en het netwerk in de natuur, waar wij als mensen zelf ook onderdeel van uitmaken. Volgens Loes Janssen, Projectmanager Future Food Experience, is deze nieuwe faciliteit een mooie toevoeging aan het ecosysteem van de campus. “De faciliteit laat bezoekers van buiten de campus kennis maken met ons ecosysteem en de bijzondere innovaties die uit ons ecosysteem voortkomen. Daarnaast inspireert de faciliteit bezoekers op zoek te gaan naar samenwerkingen en het bundelen van krachten binnen de agri-food sector. Dit draagt dan ook bij aan de ambitie van de campus om partijen binnen de agri-food sector met elkaar te verbinden en samenwerkingsverbanden te initiëren en coördineren.”   

Elianne Demollin, Gedeputeerde Provincie Limburg verwoordt het als volgt: “Als bezoeker van de nieuwe Future Food Experience duik je in de wereld van voedsel. De presentatie van voedsel in dit centrum geeft integraal zicht op het ecosysteem van voedsel en de innovaties op het gebied van voedsel op Brightlands Campus Greenport Venlo. Mensen worden geïnspireerd ‘via een interactieve reis’ om middels samenwerking de nieuwste mogelijkheden voor innovaties te ontdekken. 

Deze faciliteit is een van de 3 nieuwe onderdelen van de campus. Het geheel van faciliteiten op de campus maakt dat daarmee een plek ontstaat die uniek is op het vlak van voedselecosystemen waarin bedrijven, al samenwerkend met andere bedrijven en kennisinstellingen zich verder kunnen ontwikkelen op het vlak van gezonde en duurzame voeding,future farming en biocirculaire economie.”