Extra tijd voor toevoegen eco-activiteiten Gecombineerde opgave

Heeft u zich aangemeld voor de eco-regeling in de Gecombineerde opgave? Dan krijgt u tot en met 29 juni 2023 de mogelijkheid om eco-activiteiten toe te voegen. De voorwaarde hiervoor is dat u uw Gecombineerde opgave uiterlijk 15 juni heeft verstuurd. Dit heeft Minister Adema op 8 juni besloten.

Laatste update: 13 juni – We hebben informatie toegevoegd. Deze vindt u onder de kop Eco-activiteiten toevoegen of wijzigen na 15 juni.

Eerder deze week hebben wij een e-mail verstuurd naar aanmelders van de eco-regeling met de vraag om de percelen met eco-activiteiten te controleren. Dit heeft voor veel vragen gezorgd. We leggen uit wat u nu kunt doen.

Eco-activiteiten toevoegen of wijzigen na 15 juni

Heeft u zich uiterlijk 15 juni aangemeld voor de eco-regeling? Dan mag u tot en met 29 juni eco-activiteiten wijzigen en toevoegen. Dit mag alleen op percelen die u al heeft opgegeven in de Gecombineerde opgave. U mag geen nieuwe percelen toevoegen en daarop eco-activiteiten opvoeren. U mag ook geen nieuwe landschapselementen toevoegen en daarop eco-activiteiten opvoeren.

Wat kunt u doen?

Heeft u percelen opgegeven met eco-activiteiten? Dan kunt u in de Gecombineerde opgave nu de juiste punten en gehaalde waarde zien die horen bij uw ingevulde gegevens. U ziet de juiste waarde als u de percelen met eco-activiteiten opnieuw opslaat. Hiervoor doorloopt u de volgende stappen:

  • Open uw Gecombineerde opgave.
  • Ga naar Regelingen per perceel in het onderdeel Grond.
  • Sla de percelen opnieuw op, ook als u geen aanpassingen doet.
  • Ga vervolgens naar het Overzicht GLB-regelingen > Eco-regeling.
  • U ziet nu de juiste punten, waarde en drempelwaarde.
  • Heeft u wijzigingen gedaan? Verstuur uw opgave dan opnieuw.
  • Heeft u geen wijzigingen gedaan en heeft u de opgave eerder al verstuurd? Dan hoeft u uw opgave niet opnieuw te versturen.

Heeft u te weinig punten of is uw gehaalde waarde lager dan verwacht? Bekijk dan of u al uw eco-activiteiten heeft opgegeven. En verstuur uw Gecombineerde opgave opnieuw. Kijk voor meer informatie op Eco-activiteiten.

Is dit verplicht?

Het bekijken en opnieuw opslaan van uw percelen is niet verplicht. We adviseren het wel. Zo krijgt u namelijk een betrouwbaar beeld in welke categorie van de eco-regeling u valt (brons, zilver of goud). En welke vergoeding daarbij hoort. De eco-premie baseren we op de eco-activiteiten die u heeft opgegeven en uitgevoerd. Zo ontvangt u de eco-premie waar u recht op heeft.

Verstuur uiterlijk 15 juni uw Gecombineerde opgave

Zorg dat u uiterlijk 15 juni 2023 de Gecombineerde opgave verstuurt. Alleen dan kunt u tot en met 29 juni uw eco-activiteiten nakijken en eventueel eco-activiteiten toevoegen.