Uw energie in eigen beheer met een batterij? 

Sla vanaf nu uw energie op in een batterij en bespaar direct op de energierekening.

Wist u dat er een manier is om te besparen op uw energierekening? Dat het zelfs mogelijk is om van uw energie een verdienmodel te maken? Of u nu wel of geen zonnepanelen heeft, met een batterij zet u de volgende stap in de energietransitie.

Misschien heeft u al eerder van de term thuisbatterij, accu of energieopslag gehoord. Maar wat is dit nu eigenlijk? Een batterij is een ‘energieopslagsysteem’: opgewekte energie die overdag niet wordt gebruikt kunt u ’s avonds en ’s nachts wel inzetten via de batterij. Zo kunt u ’s nachts uw melkrobot of mestrobot laten draaien via opgeslagen energie, waardoor u geen dure energie hoeft in te kopen. Vooral in de lente- en zomermaanden wordt er veel energie opgewekt via zonnepanelen en gaat overcapaciteit van energie vaak verloren. U maakt met een batterij maximaal gebruik van uw eigen duurzame energie.

Wat kan ik op een batterij aansluiten?

De batterij gebruikt u voor al uw elektrische apparaten. Welk apparaat dit is maakt geen verschil: alle energieverbruikers, groot of klein, kunnen energie uit de batterij verkrijgen waardoor u direct zult besparen op uw hoge energierekening. Zodra de zon ondergaat, en de zonnepanelen niet voldoende stroom meer leveren voor uw apparaten, dan weet de Kiwatt Batterij automatisch dat hij moet ontladen richting uw elektrische apparaten. Uw energieverbruik is bepalend voor de gewenste opslagcapaciteit van de batterij, van 30kWh tot 800 kWh kunt u bij Kiwatt terecht. Wij helpen u graag bij het berekenen van de juiste batterijcapaciteit.

  • Gebruik eigen zonne-energie op kostbare momenten.
  • Minder afhankelijk van uw energieleverancier.
  • Bespaar maandelijks op de hoge energierekening.
  • Uw elektrische apparaten draaien s’ nachts met energie uit de batterij.

Ik heb geen zonnepanelen, wat nu?

Zonder zonnepanelen bent u ook in staat om maximaal van een batterij te profiteren. U kunt namelijk energie inkopen wanneer de energieprijs laag is, deze energie gebruikt u wanneer de stroomprijs hoog is en kunt u ook terug leveren aan het net tegen die hoge prijs. Dit kan Kiwatt allemaal voor u automatiseren, zodat u er geen omkijken naar heeft. Alle ontwikkelingen volgt u in de Kiwatt App.

Kiwatt is een Nederlands bedrijf gevestigd in Ede. Het is hun missie om Nederland te overtuigen tot de volgende stap in de energietransitie. Heeft u interesse? Lees meer op www.kiwatt.nl/boerderijbatterij of maak direct een afspraak via info@kiwatt.nl.