E-GREEN+ | Certificering en competentieverbetering

Plannen om te solliciteren naar een baan of studie in een ander land? Of bent u benieuwd wat uw in het buitenland opgedane ervaring in Nederland waard is? Koninklijke VHG heeft de afgelopen jaren deelgenomen in European Green Mastery | E-GREEN+. Dit door de EU-gefinancierde project richt zich op het vergelijken en ontwikkelen van vaardigheden en competenties in de groene sector. Met als resultaat geharmoniseerde, duurzame Europese competentiecertificaten voor landschapsarchitectuur, tuinieren en bloemisterij.

Steeds meer geschoolde mensen verhuizen voor een nieuwe baan of relevante vervolgopleiding naar een ander land. Hierbij worden vragen gesteld over de waarde van vroegere ervaringen en competenties. Vaak werken landen met verschillende beoordelings- en accreditatieprocessen. Met het project E-GREEN+ is gewerkt aan geharmoniseerde, duurzame Europese competentiecertificaten voor landschapsarchitectuur, tuinieren en bloemisterij. Dit project is gericht op studenten en medewerkers van groenbedrijven, maar natuurlijk ook voor ondernemers, leerkrachten, evenals mensen die geïnteresseerd zijn in de ontwikkeling van vaardigheden en competenties in deze drie sectoren, met name op het gebied van duurzaamheid.

 

Resultaten van het project

  1. MOOC’s.  Er zijn twee MOOC’s ontwikkeld. Dit zijn online cursussen, toegankelijk voor iedereen en overal. Deze vormen de basis voor de opleidingsprogramma’s en zijn geschikt voor niveau 2 tot en met 6. Met als thema:
   1. MOOC 1: Duurzaam gebruik van hulpbronnen in de groene sector (EQF 3 + 4)
    Klik hier om in te schrijven.
   2. MOOC 2: Duurzame bedrijven in de groene sector (EQF 5+6)
    Klik hier om in te schrijven.

    (EQF: Europees kwalificatieraamwerk om diploma’s en certificaten uit andere landen te vertalen, te verklaren en te vergelijken)

 1. Er zijn trainingsprogramma’s ontwikkeld voor de bloemist, de hovenier en landschapsarchitect met de volgende onderwerpen:
  1. Biodiversiteit
  2. Recycling en circulaire economie
  3. Klimaat bewustzijn
  4. Het probleem van plastic
   Deze programma’s zijn geschikt voor diverse niveaus: niveau 2 tot en met 6.

 2. Behaal een diploma of certificaat. Lees meer

 3. Er is een handboek voor video-opname en een Skillsbank gebruikershandleiding gemaakt. Deze documenten geven een beter inzicht in het gebruik van Skillsbank en videobewijs om de competentieportfolio te versterken. Bekijk het hier!


Partners

EGREEN+ is een door de EU gefinancierd project via het Erasmus+-programma Allianties voor bedrijfstakspecifieke vaardigheden. De partners komen uit Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Estland, Nederland, Spanje en Noorwegen. Een overzicht van de partners:


Meer informatie?

Wilt u meer weten over dit project? Bekijk hieronder de korte video over E-GREEN+ of bekijk de flyer! Ook kunt u meer informatie over dit project vinden op deze website